Najnovije vesti

PATRIJARH IRINEJ UPUTIO APEL GLAVARIMA CRNE GORE: Ostavite se onoga što ste naumili, Gospod da vam to ne dozvoli
Foto: Printscreen Kurir Tv

zbog zakona o veroispovesti

PATRIJARH IRINEJ UPUTIO APEL GLAVARIMA CRNE GORE: Ostavite se onoga što ste naumili, Gospod da vam to ne dozvoli

Društvo

Patrijarh srpski Irinej uputio je danas apel posle Bogojavljenske liturgije "braći i glavarima Crne Gore" da se ostave onoga što su naumili Zakonom o slobodi veroispovesti.

"Da svetinje naše u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji ostave sa svim svojim imetkom, jer one služe crkvi i narodu hrišćanskom. To je naša molba njima i Gospodu da ne dozvoli ono što su naumili", rekao je Irinej u Zemunu.

On je kraj Dunava pre plivanja za Časni krst rekao da je danas svaka reka - reka Jordan u kojoj je na ovaj dan Sveti Jovan krstio Isusa Hrista.

"I Dunav je naš Jordan u kojem se pokazuje blagost Božija. Neka nas ta blagodat Božija uvek prati u životu, onda ćemo znati zašto živimo, postojimo i podnosimo mnoge muke", rekao je Irinej i poručio da "sve one koji su na putu Hristovom nagradiće Bog".

Podsetimo, predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je ranije danas da Crna Gora neće povući zakon o slobodi veroispovesti i istakao da masovni protesti zbog ovog zakona, koje vidi kao u suštini političke, mada "obučene" u crkveno ruho, sa naglašenim prosrpskim predznakom, ne mogu ugroziti vlast, niti politiku koju vlast vodi.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...