PROSLAVITE SVETOG SAVU UZ KURIR! SUTRA DVA POKLONA: Ikona Sveti Sava i najbolji porodični magazin Lena
Foto: Promo

PROSLAVITE SVETOG SAVU UZ KURIR! SUTRA DVA POKLONA: Ikona Sveti Sava i najbolji porodični magazin Lena

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici u ponedeljak, 27. januara, slave Svetog Savu, praznik posvećen ocu srpske duhovnosti, kulture, osnivaču srpske crkve i prosvetitelju. Sutra, uoči slave, u Kuriru vas čeka dva poklona: IKONA SVETI SAVA s zlatotiskom i molitvom i MAGAZIN LENA.

foto: Promo

Sveti Sava, rođen kao Rastko Nemanjić, bio je raški plemić iz vladarske porodice Nemanjića, uticajni diplomata i prvi srpski prosvetitelj i arhiepiskop autokefalne srpske žičke arhiepiskopije, zakonodavac, književnik i hodočasnik, ali pre svega, bio je utemeljivač srpske crkve, države i školstva. Njegovim ustoličenjem za arhiepiskopa 1219. godine utemeljena je i samostalna Srpska pravoslavna crkva. Zajedno sa ocem Stefanom, zamonašenim kao Simeon, Sveti Sava je osnovao Hilandar i izgradio još 14 manastira, postajući tako ktitor prve srpske duhovne zajednice na Svetoj Gori.

Lena vas savetuje: BACITE CIGARETE - ne uništavajte decu, a spasite sebe!

Pročitajte i sve šta treba da znate o skijanju, članak o princu Hariju i njegovoj ljubavi prema Megan zbog koje je napustio kraljevstvo, kao i intervju sa Milicom Pavlović, koja za Lenu otkriva: Ponosna sam što potičem iz malog mesta.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track