NOVI FEJK NJUZ JUGOSLAVA ĆOSIĆA: Direktor programa televizije N1 slagao da je Telekom vlasnik Pošta neta!
Foto: Fotomontaža

IMA LI KRAJA LAŽIMA

NOVI FEJK NJUZ JUGOSLAVA ĆOSIĆA: Direktor programa televizije N1 slagao da je Telekom vlasnik Pošta neta!

Društvo -

Na televiziji N1 već dve nedelje šire lažne vesti. Direktor programa te televizije Jugoslav Ćosić juče je izneo niz netačnih informacija.

On je rekao da je Telekom akvizirao kablovskog operatera Pošta net, što nije tačno. I iz Telekoma su nam potvrdili da nisu vlasnici Pošte net.

foto: Printscreen

Pored toga, Ćosić je tvrdio i da Telekom nije želeo da nastavi emitovanje programa N1, što je takođe fejk njuz, jer je ova kompanija pokazala želju za nastavkom saradnje, ali druga strana to nije želela. Danima sa N1 tvrde i da su izbačeni iz Supernovine ponude, iako je istina da su sami sebe izbacili, što je dokazano papirima.

foto: Printscreen

Kako bi sebe predstavili kao navodne žrtve, N1 i Ćosić pokrenuli su i kampanju u kojoj su izmanipulisali brojne poznate ličnosti. U sve su uvukli i politiku, tvrdeći da je ceo slučaj politička priča.

foto: Kurir

Svima je, međutim, jasno da je ovde reč isključivo o biznisu i tržišnoj utakmici dva najveća kablovska operatera u Srbiji. Iako N1 danima širi laži, navodni borci protiv lažnih vesti - Raskrinkavanje i Fejknjuz tragač - ne bave se radom ove televizije. Iz Raskrinkavanja juče nisu odgovarali na naše pozive, a prethodno su više puta odbili da kažu zašto se ne bave spornim izveštavanjem N1. Milovan Nikolić iz Fejknjuz tragača je samo rekao da nije u prilici da nam odgovori.

(Kurir.rs / Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track