MIĆA MEGATREND ZARADIO 314 MILIONA, A ZAPOSLENIMA NE DA NI ZA HLEB I LEKOVE! Jovanović profitira, a još bolje OTIMA!
Foto: Zorana Jevtić, Espreso.co.rs

MEGAPROFITER!

MIĆA MEGATREND ZARADIO 314 MILIONA, A ZAPOSLENIMA NE DA NI ZA HLEB I LEKOVE! Jovanović profitira, a još bolje OTIMA!

Društvo -

Bezobrazluk Dok radnici mesecima ne primaju plate i nemaju zdravstveno, univerzitet je samo u 2018. imao neto dobit od skoro 2,7 miliona evra

Dok zaposleni na univerzitetu Megatrend jedva sastavljaju kraj s krajem i čak ni oni teško bolesni ne mogu da se leče jer im vlasnik Mića Jovanović ne uplaćuje redovno zarade ni zdravstveno osiguranje, taj univerzitet za samo godinu dana zaradio je čak 314,2 miliona dinara! To je prema važećem kursu skoro 2,7 miliona evra!

Dok zaposleni smišljaju načine da prežive do kraja meseca, Megatrend, sudeći prema zvaničnim izveštajima, beleži rast poslovanja. Univerzitet Megatrend je tokom 2017. imao neto dobitak od 6,9 miliona dinara, da bi samo godinu dana kasnije ta dobit bila uvećana neverovatnih 45 puta! Univerzitet je 2018. imao neto dobitak od čak 314,2 miliona dinara, pokazuje poslednji finansijski izveštaj sa sajta Agencije za privredne registre (APR). Finansijskog izveštaja Megatrenda za 2019. na sajtu APR još nema.

Podaci iz APR.... Finansijski izveštaj  Megatrenda za 2018.
Podaci iz APR.... Finansijski izveštaj Megatrenda za 2018.foto: Printscreen
Podaci iz APR.... Finansijski izveštaj  Megatrenda za 2018.
Podaci iz APR.... Finansijski izveštaj Megatrenda za 2018.foto: Printscreen

Kurir je objavio da agonija zaposlenih na Megatrendu, kako tvrde, traje već dve godine. Univerzitet im je u ovom trenutku dužan oko sedam plata, a poseban problem predstavlja to što odavno nemaju ni zdravstveno osiguranje, pa brojni zaposleni, među kojima su i žena kojoj je nedavno otkriven tumor, radnik koji ima ozbiljno oboljenje bubrega i jetre i samohrana majka čije dete ima upalu pluća, ne mogu da ostvare svoje osnovno pravo da se leče. - Ništa ne mogu i nema para ni za šta. Sa šaltera doma zdravlja su me vratili jer nemam zdravstveno, pa ne mogu ni na operaciju - rekla nam je zaposlena koja insistira na anonimnosti.

Luksuz... Jovanovićeva  vila u Kanu
Luksuz... Jovanovićeva vila u Kanufoto: Espreso.co.rs

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović je inače već godinama poznat kao jedan od najbogatijih Srba, a njegov imetak se, kako su pisali mediji, meri stotinama miliona evra. On je već 20 godina vlasnik luksuzne vile u Kanu, na jugu Francuske, a zanimljivo je da je pre dva meseca, u trenutku kada je uveliko dugovao radnicima, najavio preseljenje u novu vilu u istom delu Francuske. A kada su mu, kako smo pisali, radnici tražili plate, rekao je da prvo mora da isplati sluge u Kanu. Pored glamuroznih nekretnina, Jovanović poseduje i privatni avion, kojim, kako se hvali, može za 110 minuta da doleti sa francuskog aerodroma Grenobl do Beograda.

Luksuz... Jovanovićeva  vila u Kanu
Luksuz... Jovanovićeva vila u Kanufoto: Espreso.co.rs

Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, kaže za Kurir da je nedopustivo da bilo koji poslodavac u Srbiji stiče profit, a da ne isplaćaje radnicima zarade, zdravstveno osiguranje i druge doprinose. - Srbija je jedna od retkih zemalja u kojoj je pojedinim poslodavcima dopušteno da godinama ne plaćaju radnike, a da ne idu u stečaj. Pored zakonske obaveze, Jovanović, kao i svi drugi poslodavci, ima i moralnu obavezu prema zaposlenima. Ne znam kako jedan čovek koji ima milione može mirno da spava kada zna u kakvoj situaciji su mu radnici - pita se Savićeva.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga, kaže da je na Megatrendu rasulo jer nisu ozbiljno rešavani problemi u visokoobrazovnim ustanovama: - Da je ovde sve kako treba, sva imovina vlasnika univerziteta koji duguje radnicima - nekretnine, vile, jahte avioni - bila bi zaplenjena.

Jovanović je odbio da priča za Kurir uz poruku da ga nikad više ne zovemo.

Glamur na sve strane

ŽENI PRSTEN OD 70.000 EVRA

Jovanović je na drugoj strani vrlo galantan, pa je, kada se 2016. ženio Milicom Đorđević, kako su preneli mediji, izabranici dao prsten od 70.000 evra. Nakit, koji košta kao poveći stan u Beogradu, ručni je rad čuvenih juvelira „Van Klif end Arpels“, sa brilijantom od pet karata.

Kurir.rs/ Ružica Kantar Foto: Zorana Jevtić, Espreso.co.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track