TITO SIŠAO MEĐU PIVSKU RAJU: Maršal se jednog dana iskrao i pomešao sa običnim Sarajlijama - taj dan je ušao u legendu
Foto: Profimedia

nepoznato o brozu

TITO SIŠAO MEĐU PIVSKU RAJU: Maršal se jednog dana iskrao i pomešao sa običnim Sarajlijama - taj dan je ušao u legendu

Društvo -

O Josipu Brozu Titu ispričano je toliko priča i legendi, da nam se čini da je do sada sve ispričano. Ipak, jedan Sarajlija je na Fejsbuku ispričao nepoznatu anegodotu o Titovom boravku među običnim ljudima u sarajevskom naselju Bistrik.

Njegovu priču prenosimo u celosti:

"Šezdesetih godina Tito je boravio u sarajevskom Konaku na Bistriku. Jednog jutra, negde u blizini Bajramagine pekare, iznenanda se pojavio Tito. Bio je sam. Na početku ulice Ivana Markovića Irca stanovala je sredovečna žena po imenu Dragica. Bila je to žena bez dlake na jeziku. Sudbina je htela da se baš u tom trenutku, izlazeći iz svog stana, nađe oči u oči sa Titom. Zastala je. Pogledala je oko sebe i povikala: "Raja, gledajte ko nam je dosao!"

Brzo se pribrala i usplahireno upitala: "Druže Tito, jesi li to ti?"

Tito je, uz osmeh, odgovorio potvrdno. Dragica se nije dala zbuniti i odmah je dodala: "Dragi Tito, baš si nam lep!"

Deca su bila sve brojnija. Uskoro je ovu veselu kolonu sustigao general Milan Zezelj. Bio je ljut kao puška, ali je i on nastavio šetnju, da bi na kraju predložio Titu da se vrate u Konak.

Pivarčani su danima prepričavali ovaj susret koji se dogodio mimo protokola, daleko od štampe i kamera. Nakon nekoliko godina niko nije verovao u priče onih koji su bili u blizini Tita, u Ulici Nurije Pozderca, kod Bajramagine pekare i šetali sve do Rasimove automehanicarske radionice.

Stariji su pričali da je Tito tada pobegao iz Konaka i dosao među pivarsku raju!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track