BOGDAN OBRADOVIĆ GOVORI ZA KURIR IZ ŠANGAJA: Nije mi bilo svejedno, ali nije mi padalo na pamet da se vratim u Srbiju!
Foto: Privatna Arhiva

naš teniski trener

BOGDAN OBRADOVIĆ GOVORI ZA KURIR IZ ŠANGAJA: Nije mi bilo svejedno, ali nije mi padalo na pamet da se vratim u Srbiju!

Društvo -

Naš teniski trener usred epidemije koronavirusa čak je dobio i dozvolu kineske Komunističke partije da nesmetano trenira mališane

Teniski trener Bogdan Obradović, koji je duže vreme u Šangaju, kaže da se situacija polako vraća u normalu u gradu od 20 miliona stanovnika, koji je na početku epidemije koronavirusa bio sablasno prazan.

- Poslednjih dana nije bilo novih slučajeva koronavirusa i stvari se polako vraćaju u normalu. Počeo je da radi javni saobraćaj, radnje se otvaraju. Deca još ne idu u školu, ali su počeli onlajn da rade, od kuće. Siromašnijima, koji nemaju laptopove, država je omogućila da takođe budu uključeni u školski program - kazao je Obradović za Kurir iz Šangaja.

Bivši selektor Dejvis kup selekcije priznao je da mu nije bilo svejedno u početku.

- U početku je sve bilo pusto. Na ulici nikog nisi mogao da vidiš, saobraćaj nije radio, radnje su bile zatvorene i većina je prihvatila odluku države da se nikuda ne izlazi, osim u vanrednim situacijama. Moram da priznam da sam imao sreće, dobio sam dozvolu Komunističke partije i mogao sam nesmetano da treniram decu. Naravno, svi smo morali da nosimo maske. Šetao sam se gradom, koji je bio skoro pust, i sve je izgledao malo čudno, ali navikneš se na taj način života. Kinezi su veoma disciplinovana nacija i striktno primenjuju mere države - naveo je Obradović.

foto: Privatna Arhiva

On je dodao da se njegova porodica više sekirala nego on.

- Stalno su me zvali i pitali kakva je situacija i govorili da bi trebalo se vratim, ali ja se nisam tako osećao. Naravno, nije ti svejedno, ali država je sve preuzela i samo je bilo bitno da poštuješ njihove mere. Naravno, maske se nose, to se podrazumeva, ali najvažnije da se život polako vraća u normalu - istakao je Obradović i dodao da je Kina odlično odradila svoj deo posla, da je i sam predsednik Si Đinping počeo da nosi masku i time dao primer svima, te veruje da će Kina veoma brzo pronaći i vakcinu za koronavirus.

MILAN NASTIĆ

Rad s decom TRENINZI SU REDOVNI

Bogdan Obradović u Kini decu podučava tenisu i, kako sam kaže, veoma je zadovoljan kako sve funkcioniše.

- Deca vole tenis, redovno dolaze na treninge, bez obzira na to što se Kina suočava s koronavirusom. Žele da nauče i svesni su da samo tako mogu da napreduju. Nije ni čudo što ova zemlja ide krupnim koracima napred u svim oblastima i što može da se vidi na svakom koraku. Velike zasluge za to pripadaju i rukovodstvu partije - istakao je Obradović.

(Kurir.rs / Foto:Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track