MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA KURIR: Ministarstvo već preporučilo da se učenici ne vode na ekskurzije u Italiju!
Foto: Ana Paunković

ministar prosvete

MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA KURIR: Ministarstvo već preporučilo da se učenici ne vode na ekskurzije u Italiju!

Društvo -

Mladen Šarčević, ministar prosvete, izjavio je za Kurir da je to ministartvo već preporučilo da se učenici ne vode na eksurzije u delove Italije, gde se pojavio koronavirus.

- Već smo poslali preporuke u vezi sa tim - naveo je Šarčević

Italijanske regije Lombardija i Veneto najpogođenije su virusom koji je krenuo iz Kine i do sada odneo 2.247 žrtava, dok je više od 76.000 ljudi zaraženo širom sveta.

Italijanski list Korijere dela Sera piše da se očekuje da će broj zaraženih koronavirusom rasti iz sata u sat, a da je noćna mora u Italiji započela u petak ujutro kada je preminula prva zaražena osoba.

Za samo 48 sati od smrti te prve žrtve, pokrajine Pokrajine Lombardija i Veneto završile su u blokadi, u karantinu, dok se na putevima nalaze vojska i policija, a škole, bioskopi, bazeni i slično su zatvoreni na najmanje nedelju dana.

Italijanski list piše i da je u bolnici u Kodonju gde je bio hospitalizovan prvi oboleli pacijent najmanje pet doktora i medicinskih sestara zaraženo, dok je u bolnici u Dolu gde je hospitalizovana još jedna zaražena osoba troje medicinskih radnika zaraženo.

Kurir.rs/R.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track