NOVI SKANDALOZNI GRAFITI NA SRPSKOJ ŠKOLI U PREOCU: Osvanuo dvoglavio orao u bojama albanske zastave VIDEO
Foto: Printscreen RTS

nova pretnja srbima na kim

NOVI SKANDALOZNI GRAFITI NA SRPSKOJ ŠKOLI U PREOCU: Osvanuo dvoglavio orao u bojama albanske zastave VIDEO

Društvo -

Grafit sa dvoglavim orlom u crno-crvenoj boji iscrtan je na objektu škole u srpskom selu Preoce u Opštini Gračanica kod Prištine.

Grafit na školi "Miladin Mitić" nacrtan je sinoć, nakon čega su meštani sela obavestili policiju koja je izvršila uviđaj.

Predstavnici sela ističu da su se i pre 20 dana suočili sa sličnom provokacijom kada su na istom objektu osvanuli grafiti UČK i drugi koji veličaju Kosovo i Albaniju.

Pozivaju nadležne da spreče ove postupke koje doživljavaju uznemirujućim i da pronađu počinioce.

foto: Printscreen RTS

"Dobijamo poruku da nam ovde nije više mesto da živimo, ali nadamo se da ćemo opstati. Narod je uznemiren i uplašen", rekao je meštanin Aleksandar Kostić.

Policija je obavila uviđaj, a naloženo je da se prekreči zid.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović rekao je da niko nije očekivao da će se ponovo tako nešto desiti, naročito ne nakon apela koje su uputili policiji i svim nadležnim organima. Poručuje da će nastaviti da traže da se otkriju počinioci.

Kancelarija za KiM je saopštila da tamo gde se vlada pretnjama, zastrašivanjem i nasiljem nema mesta dijalogu.

"Ovakve poruke ciljaju one najranjivije, srpsku decu, i postavlja se pitanje kada će međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji najzad uvideti da situacija poziva na uzbunu i hitno i odlučno delovanje pre nego što velikoalbanski šovinizam u našoj južnoj pokrajini preraste u otvoreno nasilje", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/RTS/ Kancelarija za KiM/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track