OVO JE VREMENSKA LUDNICA U SRBIJI: U roku od 3 dana temperatura će se podići za 13, a onda pasti za 10 stepeni
Foto: Profimedia

OVO JE VREMENSKA LUDNICA U SRBIJI: U roku od 3 dana temperatura će se podići za 13, a onda pasti za 10 stepeni

Društvo -

Nakon prosečne temperature za ovaj deo godine, Beograđane čeka veliki temperaturni šok. Naime, za samo 72 sata temperatura će sa 10 skočiti na 23 stepena, a onda pasti na 13.

U sredu se očekuje uvod za nagli temperaturni skok koji nas očekuje u četvrtak.

"U sredu nas očekuje sunčano i toplije vreme, maksimalna temperatura će se kretati između 12 i 18 stepeni - rekao je meteorolog Đorđe Đurić a u Beoradu će biti 17 stepeni.

A onda u četvrtak temperatura će skočiti iznad 20. stepeni a u Beogradu čak 23 stepena. Petak donosi svežije vreme, pa će u Beogradu temperatura biti par stepeni niža u odnosu na prethodni dan, dok će se na jugoistoku zadržati visoke temperature, preko 20 stepeni.

"Krajem dana stiže hladni front koji će u subotu usloviti pad temperature, u pojedinim delovima zemlje i za 10 stepeni. Padavina neće biti, ali je novi temperaturni obrt ono na šta stavlja akcenat nadolazeći hladni front", istakao je Đurić.

U nedelju će biti još svežije, a nakon toga nas očekuje "mirniji period", dakle bez naglih preokreta, a temperatura će biti u skladu sa godišnjim dobom.

Ovakve temperaturne oscilacije predstavljaju šok za organizam i činjenica je da to teško podnose i zdravi ljudi, a kamoli hronični bolesnici. Osim njih, ove vremenske promene svakako osećaju i meteoropate.

(Kurir.rs/Blic/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track