ŠKOLA MIKA PETROVIĆ ALAS ZATVORENA! Roditelji dobili SMS da ne šalju decu: Zaraženi instruktor plesa bio u Rusiji
Foto: Ana Paunković

kurir saznaje

ŠKOLA MIKA PETROVIĆ ALAS ZATVORENA! Roditelji dobili SMS da ne šalju decu: Zaraženi instruktor plesa bio u Rusiji

Društvo -

Osnovna škola "Mika Petrović Alas" u Beogradu danas je zatvorena, a kako se nezvanično saznaje, roditelji ove škole su obavešteni da decu ne šalju u školu jer je jedan od zakupaca plesne sale u ovoj školi navodno pozitivan na koronavirus.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

Ekipa Kurira danas je tamo zatekla samo obezbeđenje, koje nije htelo pred kamere, a koje nam je samo kratko reklo da je škola zatvorena, da danas nema nastave, a da se ne zna do kada će biti zatvorena.

Nema ni zvaničnog obaveštenja zbog čega škola ne radi.

Kako Kurir nezvanično saznaje, čovek koji je zaražen je se pre 7 dana vratio sa plesnog takmičenja u Rusiji, gde je bio sudija.Nakon povratka u Srbiju odmah je osetio neke simptome koronavirusa i nije dolazio uopšte u školu, niti na časove plesa, već je nekoliko dana ležao kod kuće. Onda je pozvao broj telefona gde zdravstveni radnici pružaju informacije o koronavirusu. Objasnio im je sve, a nakon toga je podvrgnut testiranju i otkiven je koronavirus. Škola se dezinfikuje iz predostrožnosti, saznaje Kurir nezvanično.

Radnici Zavoda za biocide i medicinska sredstva trenutno su u školi gde dezinfikuju sve prostorije.

Direktorkaq ove škole Mirjana Špehar rekla je za Kurir da se deca na nastwavu vraćaju u ponedeljak, kao i da je danas rađena dezinfekcija prostorija.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Kurir.rs/M.B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track