NE PRAVITE ZALIHE HRANE, NEMA POTREBE! PKS: Srbija je veliki proizvođač, robe ima dovoljno
Foto: Shutterstock

roba koja nestane vrlo brzo se nadoknadi

NE PRAVITE ZALIHE HRANE, NEMA POTREBE! PKS: Srbija je veliki proizvođač, robe ima dovoljno

Društvo -

Nema potrebe da građani prave zalihe hrane jer lanci snabdevanja trgovine funkcionišu, rekao je danas sekretar udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije Žarko Malinović i dodao da se roba koja nestane u trgovinama vrlo brzo nadoknadi.

foto: AMG

"Iako imamo veliki broj izazova, snabdevanje maloprodaje funkcioniše i građani treba da budu svesni da smo uspeli da organizujemo lanac snabdevanja, iako je za pojedine artikle tokom vikenda tražnja skakala i preko 400 odsto", rekao je Malinović.

On je naveo da robe ima jer je Srbija veliki proizvođač i dodao da će lanci snabdevanja funkcionisati, a da će biti otklanjane sve prepreke koje se budu javljale.

Malinović je rekao da se pored popune rafova u trgovinama robom tokom noći maloprodajna mesta i trgovine dezinfikuju.

"Pored lekara i medicinskih radnika trgovci su najizloženiji. Građani treba da imaju poverenja u njih", rekao je on i pozvao građane da veruju nadležnima i svojim očima kada je u pitanju popunjenost prodavnica robom.

On je apelovao na štabove u lokalnim samoupravama da prate šta rade štabovi Vlade Srbije i da ne donose samoinicijativno odluke o radnom vremenu trgovina.

Neki trgovinski lanci su ograničavali kupovinu pojedinih artikala, a Malinović kaže da se to događalo kako bi bila sprečena takozvana profesionalna kupovina odnosno da bi te vrste zloupotreba bilo u manjoj meri.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track