PRVI SLUČAJEVI ZARAŽENIH KORONOM U ĆUPRIJI: 2 muškarca u kućnoj izolaciji, osećaju se dobro
Foto: EPA/JAN HETFLEISCH

potvrdio predsednik opštine

PRVI SLUČAJEVI ZARAŽENIH KORONOM U ĆUPRIJI: 2 muškarca u kućnoj izolaciji, osećaju se dobro

Društvo -

Zavod za javno zdravlje u Ćupriji potvrdio je da su dvojica muškaraca iz Ćuprije zaražena korona virusom, izjavio je danas predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

foto: AMG

Erić je kazao da se oni osećaju dobro i da su u kućnoj izolaciji.

"Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova ispituje sa kojim osobama su oni bili u kontaktu i nadam se da ćemo to brzo saznati", rekao je Erić.

Erić je naglasio da je problem što se neki ljudi koji su došli iz inostranstva ne pridržavaju odluke da budu u samoizolaciji 14, odnosno 28 dana.

"Veliki broj sugrađana se vratio iz inostranstva a nekolicina neodgovornih je umesto da bude u izolaciji šetala po gradu, odlazila u kafiće i time ugrožavala ostale sugrađane", rekao je Erić.

On je rekao da je zato Štab za vanredne situacije u Ćupriji doneo odluku da kafići i restorani prestaju sa radom, kao i maloprodajni objekti široke potrošnje.

"Zabrana se ne odnosi na markete i prehrambene prodavnice. Takođe smo doneli odluku da samo pet osoba može da bude u marketu. Vlasnici marketa moraju da održavaju sve propisane higijenske mere zaštite", kazao je Erić.

(Kurir.rs/Beta/ FOTO: EPA/JAN HETFLEISCH)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track