SRBIJI DOBIJA POMOĆ IZ KINE: Stiže avion pun medicinskih aparta i zaštitne opreme i ONO NAJVREDNIJE NJIHOVI EKSPERTI!
Foto: Profimedia

PRIJATELJI I U MUCI

SRBIJI DOBIJA POMOĆ IZ KINE: Stiže avion pun medicinskih aparta i zaštitne opreme i ONO NAJVREDNIJE NJIHOVI EKSPERTI!

Društvo -

U Srbiju sutra stiže medicinska pomoć iz Kine, a sa njom i kineski eksperti za korona virus, najavila je premijerka Brnabić na večerašnjoj konferenciji za štampu.

Avion koji je Vlada poslala u Kinu biće napunjen medicinskom opremom, kako je rekla premijerka, ali, mnogo važnije i ljudstvom. Ranije danas, objavljeno je i da je predsednik Kine Si Đinping poslao pismo predsedniku Vučiću, u kojoj je izrazio podršku Srbiji i medicinsku pomoć kao i pomoć u ljudstvu.

- Naš najveći avion erbas A330 odleteo je za Kinu i sutra se očekuje da se vrati sa velikom pošiljkom pomoći za Srbiju, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić. Istakla je da je to organizovano zahvaljujući angažmanu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da se taj avion trenutno nalazi nadomak Šangaja.

"Sutra uveče se vraća sa velkim brojem medicinskih aparta i zaštitne opreme, ali doći će, čemu se najviše radudjemo, eksperti iz Kine, koji su se u toj zemlji borili protiv korona virusa i koji će pomoći našim stručnjacima", rekla je Brnabić.

Zamolila je poslodavce u Srbji da zaposleni rade od kuće, a da se za one koji to ne mogu obezbedi prevoz, kao i da se ti poslodavci preko Privredne komore Srbije jave vladi.

Pokušaćemo da privreda trpi što manje, rekla je Brnabić dodajući da niko neće propasti ako bude slabije poslovao u ovoj situaciji.

- Molim vas da ostanete kući, poručila je Branbić.

Kurir.rs

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track