Najnovije vesti

SVE O ČLANOVIMA KINESKOG EKSPERTSKOG TIMA: Evo ko su lekari koji će pomoći Srbiji da pobedi koronu
Foto: Ana Paunković

dolaze sa prve linije borbe

SVE O ČLANOVIMA KINESKOG EKSPERTSKOG TIMA: Evo ko su lekari koji će pomoći Srbiji da pobedi koronu

Društvo

U Srbiju je juče doputovalo šest medicinskih eksperata iz Kine koji našoj zemlji treba da pomognu u borbi protiv novog koronavirusa.

foto: AMG

Reč je o ekspertskom timu iz prve linije borbe protiv virusa Kovid- 19. Dolaze iz provincije Guangdong, koja je pokazala veoma zapažene rezultate iz borbe protiv opakog virusa – od 115 miliona stanovnika u ovoj provinciji, zabeleženo je 1.407 slučajeva oboljevanja, za sada je izlečeno 1.325 ljudi, uz 8 smrtnih slučajeva.

Vođa tima je Guo Jubiao, direktor Odeljenje za plućnu i kritičnu medicinu, Prve pridružene bolnice Univerziteta Sun Iat-sen. Tokom borbe sa koronom bio je zamenik lidera tima Kliničke stručne grupe provincije Guangdong za novi koronavirus, kao i vođa stručnog tima formirane ekspertske grupe za prevenciju pneumonije koronovirusa u bolnici Zhongshan. On je direktno bio uključen i u proces lečenja nekoliko pacijenata s koronavirusom iz Vuhana.

Drugi član tima je Ksiong Jan, zamenica direktora odjeljenja za vanredne situacije prve bolnice Zhongshana. Ona je i zamenica direktora Sektora za vanredne situacije i katastrofe u Udruženju za upravljanje zdravstvom Guangdonga i zamenik direktora Odbora za starije. Za vreme epidemije, Ksiong Jan je bila zamenik lidera bolničke antiepidemijske grupe, bila je odgovorna za formiranje timova za hitne slučajeve i edukaciju antiepidemijskog tima u bolnici i na području Vuhana.

foto: Ana Paunković

Istovremeno je organizovala odeljenje za vanredne situacije i uspostavljanje procesa, obuku osoblja i kontrolu kvaliteta. Ima visoko praktično znanje u ranom otkrivanju, dijagnostikovanju, izolaciji i lečenju novog virusa.

U Beograd je doputovao i Hou Kailan, direktor Odeljenja za psihologiju i psihijatriju Narodne bolnice provincije Guangdong.

Četvrti član tima je Peng Zikiang, zamenik direktora odeljenja za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti i Long Kisui s odeljenja za kontrolu i prevenciju AIDS-a u provincijskom centru za kontrolu i prevenciju bolesti Guangdong.

foto: Ana Paunković

Srpskim lekarima će pomoći i Lin Bingliang, zamenica direktora Odeljenja za zaraze Treće pridružene bolnice Sun Iat- Univerziteta.

Ovaj ekspertski tim već danas ima prve sastanke sa srpskim lekarima kojima će pomoći u svim ključnim fazama borbe s opasnim virusom, od prevencije do detekcije Kovida 19, uspostavljanja dijagnoze, medicinskih protokola, lečenja, borbe s komplikacijama bolesti, sve kako bi se sačuvali životi ljudi u Srbiji.

(Kurir.rs/Informer, M.D.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...