NEMA LUTANJA PO LOZNICI BEZ DOZVOLE: Loznička policija presrela kola koja su se kretala u vreme policijskog časa (FOTO)
Foto: Kurir/T. Ilić

Restriktivne mere

NEMA LUTANJA PO LOZNICI BEZ DOZVOLE: Loznička policija presrela kola koja su se kretala u vreme policijskog časa (FOTO)

Srbija -

Loznička policija revnosno obavlja svoj posao i u periodu zabrane kretanja, od 20 sati do pet ujutru, proverava svakoga ko se zatekne na ulici. U to su se sinoć, nešto pre ponoći, uverili i vozači koji su u vreme takozvanog policijskog časa prolazili Bulevarom Dositeja Obradovića.

foto: T. Ilić

Policija je zaustavljala vozila i kontrolisala da li vozači imaju odgovarajuće ‘’papire’’ da mogu biti napolju ili krše donetu zabranu o ograničenom kretanju tokom noći. Izgleda da su građani ozbiljno shvatili situaciju da se bez odgovarajućih uverenja ne kreću u vreme zabrane pošto je policija nekoliko zaustavljenih vozača, posle kontrole, pustila da nastave ka svom odredištu.

foto: Kurir/T. Ilić

Onima koji misle da za njih ne postoji zakon pokazano je suprotno pa je juče (21.3) iz Gradskog štaba za vanredne situacije saopšteno da je zbog krivičnog dela nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije lozničkom Osnovnom javnom tužilaštvu od uvođenja vanrednog stanja policija podnela krivične prijave protiv devet lica. Protiv šest osoba zbog kršenja mere ''policijskog časa'', a protiv tri zbog kršenja mere samoizolacije.

(Kurir.rs/T. Ilić/Foto: T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track