NAJBOLJI PRIKAZ ŠIRENJA KORONAVIRUSA: Ovako miruje u izolaciji, evo kako se ŠIRI U MASI! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Evo zašto izolacija

NAJBOLJI PRIKAZ ŠIRENJA KORONAVIRUSA: Ovako miruje u izolaciji, evo kako se ŠIRI U MASI! (VIDEO)

Društvo -

Kada je reč ou COVID-19, lekari još pokušavaju da razumeju celokupnu sliku simptoma i težinu bolesti. Prijavljeni simptomi bolesnika varirali su od blagih do teških, a obično su uključivali ​​temperaturu, suv kašalj i nemogućnost dubokog udisaja.

Tipični simptomi su im slični. Za grip oni se odnose na - temperaturu, kašalj, bolove u grlu, bolove u mišićima, glavobolju i curenje iz nosa, umor, a ponekad i povraćanje i proliv, navodi. Oni se obično javljaju iznenada, a ljudi se od nje oporave obično u manje od dve sedmice.

Zasad je jedini siguran način lečenja - izolacija, odnosno prevencija bilo kakvog kontakta sa zaraženima i potpuno isključenje dobjanja virusa.

Na simulaciji ovde se vide dva scenarija. Jedna ako se ne uzdržavamo kontakata, druga ako primenjujemo mere socijalnog distanciranja. Na simulaciji je prikazana i još jedna važna stvar - koliko trpi zdravstveni sistem.

Podsetimo, danas je predsednik Srbije Alekdandar Vučić najavio kineski, odlučni tretman napada na širenje korone, koji je Kina pobedila ovaj virus za 29 dana. Pogledajte snimak.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja