Najnovije vesti

ILIĆ: Uskoro počinju suđenja za kršenje samoizolacije
Foto: Profimedia

ILIĆ: Uskoro počinju suđenja za kršenje samoizolacije

Društvo

U tri posebna pritvora, u Vršcu, Pirotu i Požarevcu, trenutno se nalazi ukupno 75 građana koji su prekršili meru samoizolacije koju im je odredila sanitarna inspekcija, a uskoro ih čeka početak suđenja za krivicno delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić precizirao je za Tanjug da se u Vršcu trenutno pritvorena 43 lica, u Požarevcu 15, u Pirotu 17 lica.

On je istakao da su nadležna tužilaštva već podnela optužne predloge protiv ovih lica, te da ih suđenja očekuju za koji dan ukazujući da Ministarstvo pravde i Ministarstvo zdravlja utvrđuju način na koji će se ova suđenja sprovoditi, a da ne bude ugrozeno zdravlje ni sudija ni tužilaca ni sudskog osoblja.

“Sutra ćemo poslati svim sudovima u kojima će se održavati suđenja za ona lica koja su prekršila samoizolaciju način na koji će se ona odvijati a da niko ne bude ugrožen. Predviđena je posebna oprema, rukavice, maske, različita hemijska sredstva kojima će biti dezinfikovan prostor”, naveo je državni sekretar.

On je napomenuo da je ta oprema nabavljena dana te da će sudovima biti distribuirana već sutra.

Ilić je zamolio sve građane da budu odgovorni i da ne krše mere samoizolacije, kako ne bi ugrozili zdravlje ni svojih sugrađana, porodice, al ii svih građana Srbije.

Govoreći o kršenju zabrane kretanja - policijskog časa u vrme vanrednog stanja radi sprečavanja širenja korona virusa, Ilić je rekao da će te osobe biti privođene sudiji za prekršaje, koji može da ih kazni novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara.

“Bolje je ostati kod kuće nego platiti šestnju 150.000 dinara”, poručio je Ilić.

U nekim slučajevima od prethodnih dana, licima koja su odbila da plate kaznu, sud je tu kaznu odmah preinačio u zatvorsku, dan zatvora za svakih 1.000 dinara.

Kurir.rs, Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...