Najnovije vesti

ZATRPAĆE NAS DO SUTRA: U Srbiji još 10 do 20 centimetara snega!
Foto: Zorana Jevtić

ludo vreme skroz

ZATRPAĆE NAS DO SUTRA: U Srbiji još 10 do 20 centimetara snega!

Društvo

BEOGRAD - Visina snežnog pokrivača jutros je u većini mesta u Srbiji bila 10 do 20 centimetara, izjavio je meteorolog RHMZ-a Slobodan Sovilj navodeći da će sneg nastaviti da pada i da se očekuje da će do sutra napadati još 10 do 20 centimetara.

- Snežne padavine će nastaviti danas do kraja dana, tokom naredne noći i sutra u prvom delu dana. U celoj Srbiji imaćemo sneg s tim što se više padavina očekuje u istočnom delu zemlje i planinskim predelima, rekao je Sovilj.

1 / 12 Foto: Zorana Jevtić

Istovremeno će, kaže, duvati umeren, povremeno jak istočni i severoistočni vetar koji će biti najjači u planinskom delu istočne Srbije, u oblasti Homolja, delu Braničeva i Pomoravlja.

- Treba biti oprezan zbog stvaranja snežnih nanosa na tom području, rekao je Sovilj. On je naveo da je danas, u jutarnjim satima, visina snega u većini mesta u Srbiji bila 10 do 20 centimetara. 

Kada je reč o Beogradu, devet centimetara snega napadalo je u gradu, a na Košutnjaku 13 centimetara.

- Očekujemo da do sutrašnjeg dana napada još toliko snega, odnosno još nekih 10 do 20 centimetara na području Srbije generalno, ali i na području Beograda, dodao je Sovilj.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...