Mrkonjić: Angažovati i srpske podizvođače

Koridor 11

Mrkonjić: Angažovati i srpske podizvođače

Društvo -
Cene iz potpisanog međudržavnog ugovora na osnovu kojih bi naši podizvođači dobili posao moraju da ostanu nepromenjene, istakao je ministar

BEOGRAD - Neophodno je da se u narednih sedam dana predstavnici preduzeća "Koridori Srbije" i azerbejdžanske građevinske firme "Az Virta" dogovore o učešću domaćih podizvođača u izgradnji Koridora 11 (K-11), izjavio je danas u Beogradu ministar za saobraćaj Milutin Mrkonjić.

"Cene iz potpisanog međudržavnog ugovora na osnovu kojih bi naši podizvođači dobili posao moraju da ostanu nepromenjene", istakao je ministar Mrkonjić prilikom razgovora sa delegacijom „Az Virta".

U razgovoru je bilo reči o mnogobrojnim tehničkim detaljima vezanim za izgradnju jednog od najznačajnijih projekata u saobraćajnoj infrastrukturi Srbije.

Zaključeno je da se radovi na deonici između Ljiga i Vojkovaca odvijaju, ali ne potrebnom dinamikom koja bi zadovoljila obe strane, navedeno je u saopštenju.Istaknuto je, takođe, da je potrebno da se u projekat što pre uključe i najreferentniji srpski podizvođači koji bi garantovali neophodan kvalitet i poštovanje dinamike radova.

„To je uostalom definisano posebnim članom međudržavnog sporazuma između Srbije i Ajzerbedžana. Sredinom aprila o tome smo vas upoznali u pismu o namerama, i o neophodnosti da srpski podizvođači što pre počnu sa radom na izgradnji autoputa. To bi svakako ubrzalo dinamiku i povećalo obim posla", rekao je vodećim ljudima azerbejdžanske kompanije ministar Mrkonjić.

Mrkonjić je istakao kako domaće građevinske firme učestvuju na svetskim tenderima i da su na visokom profesionalnom i stručnom nivou, što bi bez sumnje poboljšalo i organizaciju „Az Virta" na izgradnji „jadranskog autoputa", kako ga mnogi nazivaju. Mrkonjić je insistirao da i cene predviđene ugovorom ostanu fiksne.

„To je ugovoreno između preduzeća "Koridori Srbije" i "Az Virta". Cene iz ugovora su nepromenjive i na osnovu njih treba da date posao našim podizvođačima. Smatram da to možemo da obavimo u narednih sedam dana, i krenemo u brzu operacionalizaciju velikog posla koji je pred nama," zaključio je ministar Mrkonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track