ĐORĐEVIĆ: kompanija „Heineken Srbija“ donirala 12 miliona za respiratore
Foto: Promo

ĐORĐEVIĆ: kompanija „Heineken Srbija“ donirala 12 miliona za respiratore

Društvo -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa direktorom kompanije „Heineken Srbija“, Nikosom Zoisom, koja se povodom trenutne epidemiološke situacije, izazvane širenjem virusa COVID-19 obratila Ministarstvu sa željom da doniraju 12 miliona dinara za nabavku respiratora.

Ministar Đorđević rekao je da država sve čini da svoje građane zaštiti, pruži im neophodnu negu i sačuva njihove živote i to će nastaviti i u narednom periodu, ali da je svaka donacija i pomoć od velikog značaja za celu zemlju.

„Veoma sam ponosan što u Srbiji imamo društveno odgovorne kompanije koje posluju dobro i brinu o svojim ljudima i zajednici. Uz ovaku pomoć siguran sam da ćemo mnogo lakše i brže izaći iz ovog perioda. Zahvalan sam u ime cele Vlade na ovoj donaciji i nadam se i verujem da će i druge kompanije slediti ovaj primer i time pomoći našoj Srbiji i svim njenim građanima.“, istakao je ministar.

Direktor kompanije „Heineken Srbija“, Nikos Zois, rekao je da saosećaju sa svima koji su pogođeni ovom bolešću i da su upravo zato odlučili da doniraju sredstva za dodatne respiratore u bolnicama.

„Radujemo se budućim druženjima i okupljanjima koja će sigurno doći i to mnogo brže ukoliko smo svi odgovorni i solidarni”, poručio je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track