Najnovije vesti

KRENUO DRUGI KONVOJ IZ SLOVENIJE: Još 200 građana Srbije stiže iz Slovenije
Foto: Shutterstock

NEMA VIŠE NAŠIH U JEŽICAMA

KRENUO DRUGI KONVOJ IZ SLOVENIJE: Još 200 građana Srbije stiže iz Slovenije

Društvo

Drugi konvoj sa oko 200 državljana Srbije koji su ostali "zaglavljeni" u Sloveniji nakon pooštravanja mera u borbi protiv korona virusa krenuo je jutros oko 8.00 časova iz Ljubljane, javila je slovenačka agencija STA.

Kako je za STA rečeno u ambasadi Srbije u Ljubljani, organizovanih konvoja za povratak u Srbiju danas više neće biti jer u Sportskoj dvorani "Ježica" u Ljubljani, gde je proteklih dana bio privremeni smeštaj građana Srbije koji nisu mogli da se vrate u zemlju, nema više nikog.

Prvi konvoj od oko 200 državljana Srbije otišao je juče u Srbiju, preko Hrvatske, u organizovanom konvoju s policijskom pratnjom.

Prema podacima slovenačkih vlasti, u Sloveniji je zbog zatvaranja granica u sklopu pooštravanja mera u borbi protiv korona virusa ostalo oko 400 državljana Srbije, na povratku u domovinu iz skandinavskih država, zemalja Beneluksa, Nemačke, Češke, Slovačke i Austrije.

Portparol slovenačke vlade i kriznog štaba Jelko Kacin rekao je juče da se to dogodilo jer je Srbija u nastojanju da spreči širenje korona virusa iz inostranstva zatvorila granicu i za svoje državljane koji žive i rade u inostranstvu i pripadnike dijaspore.

Kacin je rekao da je povratak srpskih državljana omogućen nakon što su vlade dve zemlje postigle dogovor o tome.

(Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...