LINTA UPUTIO PISMO PODRŠKE KAPETANU DRAGANU: Klasično političko suđenje nevinom čoveku
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

podrška

LINTA UPUTIO PISMO PODRŠKE KAPETANU DRAGANU: Klasično političko suđenje nevinom čoveku

Društvo -

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta uputio je danas Draganu Vasiljkoviću, koji je poznat kao kapetan Dragan, pismo podrške povodom njegovog izlaska iz zatvora.

On je u pismu izrazio zadovoljstvo što će Vasiljković u subotu 28. marta, nakon, kako navodi, 14 godina progona i nepravednog boravka u zatvorima u Australiji i Hrvatskoj, ponovo biti slobodan čovek.

Linta ocenjuje da se Vasiljković sa svojim saborcima časno, pošteno i ponosno borio protiv režima Franje Tuđmana i da je istinski patriota i stvarni heroj bez mrlje u svom vojnom delovanju.

On smatra da je Vasiljković osuđen u montiranom političkom procesu na osnovu lažnih dokaza i dodaje da i sada u hrvatskim zatvorima ima Srba koji su tamo samo zbog svoje nacionalne pripadnosti.

Prenosimo deo pisma:

"Dragi kapetane, bila mi je čast da Vas i generala Borislava Đukića posjetim u splitskom zatvoru Bilice marta 2016. godine gdje smo razgovarali više od dva sata. Podnio sam zahtjev da Vas drugi put posjetim u zatvoru u Lepoglavi septembra prošle godine. Nažalost, zatvorska uprava i hrvatsko ministarstvo pravosuđa su odbili moj zahtjev. Često sam javno reagovao i ukazivao na ustaški karakter današnje Hrvatske i njeno etnički motivisano pravosuđe, kao i da je u pitanju klasično političko suđenje nevinom čovjeku. Važno je naglasiti da Vam u montiranom sudskom procesu nisu dokazali ni jednu tačku iz optužnice a osuđeni ste na 13,5 godina. Jedini ste zatvorenik u Hrvatskoj koji je ostao u zatvoru do poslednjeg dana i to poslednjih 10 mjeseci u nezakonitoj izolaciji. Tragična je činjenica da u hrvatskim zatvorima trune i dalje veliki broj časnih srpskih patriota samo zato što su Srbi. Želim Vam kapetane dobro zdravlje i da, nakon izlaska iz zatvora, nastavite sa istim žarom i voljom borbu za istinu i pravdu."

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track