KURIR SAZNAJE! STIŽE OPREMA NA SAJAM U toku poslednje pripreme za prihvat ljudi, autobusi GSP dovoze radnike i materijal
Foto: Printscreen

GRAĐANI SNIMILI VOZILA KOD HALA

KURIR SAZNAJE! STIŽE OPREMA NA SAJAM U toku poslednje pripreme za prihvat ljudi, autobusi GSP dovoze radnike i materijal

Društvo -

U sklopu mera za borbu protiv koronavirusa, Beogradski sajam je pretvoren u veliku bolnicu za smeštaj osoba koje su pozitivne na koronavirus minimalnom simptomima.

Večeras su stanari iz Bulevara vojvode Putnika, preko puta Sajma, videli autobuse GSP i policijska vozila, a kako Kurir saznaje, dovozi se oprema kako bi infrastruktira i medicinska oprema za prihvat ljudi bila kompletirana. U toku su završne pripreme kako bi sve bilo spremno i kako bi medicinski radnici imali svu neophodnu opremu za rad. Autobusi dovoze radnike i materijal, kako bi uređenje prostora bilo kompletirano.

Pulmolog Branimir Nestorović rekao je danas da će u bolnicu na Sajmu najpre biti smešteni državljani Srbije koji se moraju testirati, jer dolaze iz inostranstva, pa će oni koji su pozitivni na koronavirus ići tu na Sajam, a oni koji su negativni idu kući uz obaveznu samoizolaciju.

On je rekao i da je ideja da se jedan broj lakših pacijenata iz KBC "Dragiše Mišović" prebaci na Sajam, da se ne opterećuje Zemunska bolnica.

Sajam sa 3.000 kreveta je namenjen za pacijente sa blagim simpromima i blagom kliničkom slikom ili onima kojima je potvrđeno da su zaraženi, a nemaju nikakvu kliničku sliku, koji će biti pod nazorom lekara 24 sata.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track