KORONAVIRUS PRONAĐEN KOD PRIPADNIKA SAJ: Zaraženi živi u Beogradu, njegova porodica u izolaciji
Ilustracija, Foto: Kurir/ Ž.M.

virus

KORONAVIRUS PRONAĐEN KOD PRIPADNIKA SAJ: Zaraženi živi u Beogradu, njegova porodica u izolaciji

Društvo -

KRUŠEVAC - MEĐU 12 danas zvanično potvrđenih slučajeva virusa korona u Rasinskom okrugu je i prvi slučaj u Trsteniku. Do Zavoda za javno zdravlje Kruševac stigla je i potvrda o prisustvu KOVID-19 kod aktivnog pripadnika SAJ-a koji ima 31.godinu,a živi i i radi u Beogradu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP Srbije Facebook printscreen

Epidemiolozi su tokom dana radili na rekonstrukciji brojnih kontakata koji je imao ovaj mladić, a njegova porodica je u izolaciji, navode Večernje novosti.

Epidemiolozi prate i ostvarene kontakte svih 12 pacijenata koliko ih je do sada registrovano u okrugu, a očekuju se i rezultati za još 7 uzetih briseva.U režimu tzv.medicinskog nadzora je 903 osoba. Reč je uglavnom o licima iz dijaspore, ali i onima koji su bili u bliskom kontaktu sa pacijentima sa koronom.

Među novim potvrđenim slučajevima je i radnica “Henkela” stara 49 godina, što je treći slučaj KOVID-19 u ovoj fabrici, gde je prvi slučaj,radnik od 46 godina, registrovan u isto vreme kada i slučaj 32.godišnjeg mladića koji je došao sa kruzera. To su bila prva dva evidentirana pacijenta obolela od korona virusa u Kruševcu. Epidemiolozi su danas obišli fabriku i kako je napomenuo Bratislav Gašić,direktor BIA i bivši gradonačelnik Kruševca, stručnjaci zajedno sa menadžmentom procenjuju aktuelnu situaciju.

Prethodna dva dana Kruševcem se proneo glas u vezi s tim da je Vladimir Milosavljević,direktor JKP Vodovod Kruševac, po deleginaroj funkciji i stalni član Štaba za vanredne situacije zaražen korona—virusom, što bi izvesno otežalo i funkcionisanje i samog Štaba. Testiranjem je utvrđeno da je Milosavljević, na sreću,negativan na KOVID-19 i on se oporavlja od klasične upale pluća.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir/Ž.M.

- Došlo je do uznemirenja građana usled tih glasina, a rezultati ukazuju na ono na čemu insistiraju i predsednik Srbije u svojim obraćanjima,kao i pozvani stručnjaci:nije svaka prehlada ili upala-korona virus - iznosi prvi čovek BIA.

Grad Kruševac otvorio je dinarski (840 – 5055741 – 19) i devizni račun (840 – 325771 – 90) za uplatu donacija, koje mogu da pomognu u borbi protiv epidemije.Danas je počela sa radom i dežurna apoteka za hitne slučajeve, “Dr Maks” u centru grada,čiji su telefoni 037/350-2099 i 065/869-2675 aktivni 24 sata.

(Kurir.rs/Večernje novosti, S.Babović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track