ČETIRI SLUČAJA KORONE U OBRENOVCU! Čučković: Sprovedene sve propisane medicinske mere u tim domaćinstvima
Foto: Damir Dervišagić

DEZINFEKCIONA SREDSTVA ZA SVE

ČETIRI SLUČAJA KORONE U OBRENOVCU! Čučković: Sprovedene sve propisane medicinske mere u tim domaćinstvima

Društvo -

U Obenovcu su do sada potvrđena četiri slučaja zaraze korona virusom u različitim mesnim zajednicama na teritoriji te opštine, gde su sprovedene sve propisane medicinske mere u tim domaćinstvima, kaže predsednik opšstine Obrenovac Miroslav Čučković.

On je u uključenju za TV Prva rekao da se nastoji da se kompletna mreža kontakata potvđenih slučajeva korona virusa bude u samoizolaciji i u narednom periodu testirana.

Naveo je da se u Prvoj Iskri u Barču proizvodi dezinfekciono stredstvo, da je do sada više od 20 tona dezinfekcionog sredstva podeljeno upravnicima zgrada u Obrenovcu koji na teritoriji te opštine ima 400.

Naglasio je da će dezinfekcino sredstvo biti podeljeno svim domaćinstvima u Obrenovcu, uključujući i najudaljenije delove grada.

Čučković kaže da opština deli maske za ugrožene, pre svega trudnice, pacijente koji moraju da idu na redovnu terapiju, kao i za one koji putuju autobuskim koridorom na posao.

"Trudimo se da što više ljudi koji izlaze iz domaćinstva zbog posla i drugih obaveza zaštitimo kako bismo svi zajedno bili bezbedniji", kaže Čučković.

Naveo je da je opština dobila prvu turu paketa iz Štark arene za penzionere sa mesečnim primanjima manjim od 30.000 dinara i da su paketi već upućeni u četiri sela.

On je pozvao građane Beograda koji su došli u vikendice u Obrenovcu da se jave opštini kako bi i njima bile dostavljene namirnice.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track