SUBOTICA POMAŽE PENZIONERIMA: Za pakete za najugroženije 6 miliona dinara
Foto: N.H.

gRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

SUBOTICA POMAŽE PENZIONERIMA: Za pakete za najugroženije 6 miliona dinara

Društvo -

SUBOTICA – Gradski štab za vanredne situacije, na svojoj petoj vanrednoj sednici, održanoj danas, doneo je danas naredbu kojom se nalaže Gradskoj upravi Grada Subotice, Sekretarijatu za finansije, da u Upravi za trezor otvori namenske račune za uplatu dinarskih i deviznih donacija fizičkih i pravnih lica za pomoć u borbi protiv epidemije virusa COVID-19.

- Nalaže se Gradskoj upravi Grada Subotice da izdvoji novčana sredstva u iznosu od 6.000.000,00 dinara, koja će biti opredeljena za nabavku paketa koji bi sadržao osnovne prehrambene proizvode i sredstva za dezinfekciju. Paketi će se davati korisnicima penzija na teritoriji Grada Subotice, koji primaju penzije sa najnižim iznosima.

Takođe, zabranjuje se rad kozmetičkim salonima i salonima za tretmane za ulepšavanje, salonima za masažu, pedikir i manikir i frizerskim salonima na teritoriji Grada Subotice, kao i korišćenje parkova, dečijih i rekreacionih igrališta.

-Naredba se primenjuje od 27. marta, a sprovođenje naredbe kontrolisaće nadležni sekretarijati Gradske uprave, saopštio je komandant Gradskog štaba Subotice za vanredne situacije.

Naredba je doneta na osnovu Zakona o odbrani i Odluke o proglašenju vanrednog stanja predsednika Republike Srbije, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije, u uslovima proglašenog vanrednog stanja.

(N. H)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track