BEOGRADSKI DOM ZA UČENIKE PRETVOREN U KARANTIN: Smešteno 165 srpskih državljana koji su došli iz inostranstva!
Foto: printscreen

čekaju rezultate

BEOGRADSKI DOM ZA UČENIKE PRETVOREN U KARANTIN: Smešteno 165 srpskih državljana koji su došli iz inostranstva!

Društvo -

BEOGRA - U Domu učenika srednjih škola "Milutin Milanković" smešteno je 165 srpskih državljana koji su došli iz inostranstva i tu će biti sve dok se ne utvrdi da li su pozitivni na korona virus.

Prema rečima direktora tog doma Nenada Milenovića, od subote tu borave naši državljani koji su u najvećem broju došli sa Malte, ali ima ih onih koji su stigli sa graničnih prelaza Gradina, Preševo, Vatin.

Naveo je da su oni veoma zahvalni svima u domu, a predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je rekao da će naši državljani smešteni Domu "Milutin Milanković" imati sve što im je u ovom trenutku neophodne - smeštaj, hranu i sredstva za dezinfekciju.

Kako je naveo, opština nastoji da im se u narednom periodu dostave još neke stvari koje trenutno nemaju, poput oodređenih stvari za ličnu higijenu, hrane koju posebno žele i slično.

Jovičić je još naveo da opština Palilula sa 114 volontera tokom vanrednog stanja pomaže i najstarijim sugrađanima. Grad Beograd je zajedno sa Privrednom komorom Srbije obezbedio besplatne pakete namirnica za 173.000 beogradskih penzionera čije su penzije niže od 30.000 dinara, a deo te pomoći je i za penzionere sa Palilule.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track