ROJTERS PRENEO PRAVU SLIKU O KC VOJVODINE! Ovo je klinički centar sa najsavremenijom opremom i velikim zalihama
Foto: Printscreen Reuters

svetskA agencIja u poseti novom sadu

ROJTERS PRENEO PRAVU SLIKU O KC VOJVODINE! Ovo je klinički centar sa najsavremenijom opremom i velikim zalihama

Društvo -

Dok su u Srbiji pojedini mediji preneli lažnu sliku o KC Vojvodine, svetska ugledna agencija izveštava o najsavremenijoj opremi u KCV

U pojedinim medijima juče je objavljen tekst o stanju u Kliničkom centru Vojvodine, u kome je navedeno da se ta zdravstvena ustanova bukvalno raspada, da lekari rade u nemogućim uslovima bez odgovarajuće opreme.

1 / 11 Foto: Printscreen Reuters

Predsednik Vučić je na današnjoj konferenciji za medije takođe rekao da "Klinički centar Vojvodine, to odeljenje, izgleda bukvalno fantastično u odnosu na bolnice u svetu. Imaju u magacinu da ne možete da prebrojite šta sve imaju. Sve smo obezbedili", objasnio je on.

Klinički centar Vojvodine (KCV) juče je u saopštenju naveo da je tekst o stanju u toj ustanovi "netačan, neproveren i zlonameran, zbog navoda o tome da medincinske sestre u ovoj ustanovi, u jeku epidemije virusa korona, rade bez zaštitne opreme, ukazujući da je, "zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda", obavestio tužilaštvo i policiju.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što je Rojters danas emitovao snimke iz KC Vojvodine kako ta ustanova ima najsavremeniju opremu i velike zalihe, s obzirom da je to potpuno suprotno od onoga što je juče objavili pojedini mediji, te da li je moguće da strani mediji budu objektivniji od naših, domaćih.

"Nekad jesu, nekad nisu", dodao je Vučić.

"Nismo mi bili najspremniji u svemu, ali smo brže reagovali od drugih i zato to brzo nadoknađujemo", naglasio je Vučić.

Predsedik kaže da treba imati u vidu da iza toga što svaki dan sleću avioni sa medicinskom opremom stoji velika borba i danonoćan rad.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track