ANA BRNABIĆ DOČEKALA BRAĆU RUSE NA AERODROMU: Beskrajno vam hvala na pomoći! Došli ste na NAJTEŽI DAN ZA SRBIJU
Foto: Printscreen / Tanjug

DOGOVORILI VUČIĆ I PUTIN

ANA BRNABIĆ DOČEKALA BRAĆU RUSE NA AERODROMU: Beskrajno vam hvala na pomoći! Došli ste na NAJTEŽI DAN ZA SRBIJU

Društvo -

Prvi avion Iljušin s ruskom pomoći za Srbiju sleteo je nešto posle 14.30 na aerodrom u Batajnici.

Avion su dočekali premijerka Ana Brnabić, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

15.19 - "Ljudi, ne budite licemeri. Preko dana ste 'kul' i ne poštujete mere, a uveče tapšete lekarima", nastavila je premijerka Srbije.

15.18 -"Ima mnogo ljudi koji ne poštuju mere Vlade, jer misle da su glupe i previše restriktivne. Pametnjakovići kažu i da su u suprotnosti sa zakonom i Ustavom. Imaju drugi i rigoroznije mere, ali su ih kasno uveli. Mi to nećemo dozvoliti. Ako se nastave ovakve brojke, uvešćemo još restriktivnije", dodala je Ana Brnabić.

15.10 - "Samo još tri ovakva dana i svi naši kapaciteti biće popunjeni", dodala je vidno zabrinuta Ana Brnabić.

foto: Printscreen / Tanjug
foto: Printscreen / Tanjug

15.05 - Ana Brnabić je pozdravila sve i na ruskom poručila: "Hvala" (Spasiba), a onda dodala: "Ova pomoć stiže u najtežem danu za Srbiju u borbi protiv Covida-19. Od juče u 15 sati do sada smo imali osam preminulih, najviše u jednom danu. Broj zaraženih se popeo na 305. Došli ste na dan kada se bojim da smo ušli u eksponencijalni rast. Zato vam hvala što ste došli tako brzo".

foto: Printscreen / Tanjug

15.01 - Prisutnima se obratio i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko: "Ova pomoć je stigla po dogovoru dvojice predsednika Putina i Vučića i pokazuje čvrstinu našeg prijateljstva. Najvažnije od svega što je stiglo je ljudski faktor - vrhunski profesionalci koji su spremni da pomognu Srbiji".

foto: Printscreen / Tanjug

14.58 - "Ovo nam pokazuje da nismo sami, da je ruska Federacija uvek tu za nas", rekao je Vulin na aerodromu u Batajnici i dodao: "Desi nam se da nekad zaboravimo zlo koje nam je učinjeno, ali Srbija dobro nikad ne zaboravlja"!

1 / 6 Foto: Printscreen / Tanjug

14.49 - Rusi su izašli iz aviona, Ana Brnabić im je prva poželela dobrodošlicu.

1 / 5 Foto: Printscreen / Tanjug

14.46 - Srpska delegacija na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i ruskim ambasadaorom u Beogradu Aleksandrom Bocanom Harčenkom čeka Ruse na pisti.

1 / 12 Foto: Printscreen / Tanjug

14.35 - Avion "Iljušin" je sleteo na aerodrom u Batajnici.

1 / 6 Foto: Printscreen / Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio u četvrtak da će danas stići pomoć Ruske Federacije u vidu opreme, osam lekara i drugog osoblja.

Vučić je tada rekao da je razgovarao sa Putnom i da će danas stići u Beograd prvi Iljušin sa opremom, respiratorima, medikamentima i drugim sredstvima, kao i sa osam lekara i drugim osobljem, ljudima koji dezinfikuju objekte.

"To je, čini mi se, isti paket koji je bio i za Italiju i to od nas zahteva punu zahvalnost Rusiji, jer pokazuje koliko brinu o Srbiji kad ni njima nije lako", rekao je Vučić.

Rusija će poslati u Srbiju 11 aviona koji će doneti medicinsku opremu za pomoć u borbi protiv korona virusa, saopštilo je Ministarstvo odrane Ruske Federacije, prenosi Rojters.

Rusija, u kojoj je do sada registrovano vise od 4.000 slučajeva zaraze virusom KOVID-19, već je isporučila slične pošiljke Italiji i SAD.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track