NOVI PAZAR NOVO ŽARIŠTE: Od 13 zaraženih, troje na lečenju u Kragujevcu! Stižu respiratpori
Foto: Printscreen Youtube

GRADONAČELNIK APELUJE NA GRAĐANE

NOVI PAZAR NOVO ŽARIŠTE: Od 13 zaraženih, troje na lečenju u Kragujevcu! Stižu respiratpori

Društvo -

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potvrdio je da je u Novom Pazaru trenutno 13 ljudi zaraženo virusom COVID-19, da se troje nalazi na lečenju u KC Kragujevac, dok su ostali na kućnom lečenju, odnosno u kućnoj izolaciji.

On je za Televiziju Novi Pazar sinoć rekao da su u taj grad stigli stručnjaci infektolozi i edipemiolozi koji lekarima treba da pomognu u suzbijanju i stavljanju epidemije pod kontrolu.

"Situacija je alarmantna i zabrinjavajuća, ali je pod kontrolom. Ovu priliku koristim da zahvalim predsedniku (Alekandru) Vučiću i ministru (Rasimu)Ljajiću na brzoj intervenciji jer će, kako ste čuli, u našu bolnicu stići respiratori i oprema koji će znatno pomoći našim lekarima", kazao je Biševac.

On je naglasio da je Grad Novi Pazar sve svoje resurse stavio na raspolaganje Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje.

U zavisnosti od situacije, dodao je, razmotriće se i uvođenje određenih rigoroznijih mera, o čemu će, kako naglašava, konačnu reč ipak dati struka.

"Pored svih mera i napora koji se ulažu, najbitnije je ponašanje pojedinaca i poštovanje mera koje su preporučene. Osnovne su naša disciplina i odgovornost", rekao je Biševac i dodao da je ovo krajnji trenutak da situacija bude shvaćena ozbiljno.

On je rekao i da je današnja izjava direkotra policije Rebića o nepoštovanju mera u Novom Pazaru bacila određenu senku na humanost i sve ono što su građani Novog Pazara uradili u proteklom periodu, počev od privrednika i tekstilaca koji su pomagali u trenutku kada nije bilo dovoljno zaštitne opreme, preko zdravstvenih radnika, službi koje su svakodnevno angažovane, te brojnih humanitarnih organizacija koje pomažu sugrađanima.

Gradonačelnik je istakao i da sporadični slučajevi i pojedinci ne treba da stvore sliku Novog Pazara kao grad u kojem se ne poštuju propisane mere i na taj način svetle primere humanosti i društveno odgovornog angažmana ostave u senci.

Biševac je još jednom pozvao građane da budu odgovorni prema drugima i sebi kako bi se i ove situacije izašlo s minimalnim posledicama.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track