UHAPŠEN LAŽNI VLADIKA NAUM: Držao liturgiju uprkos zabrani
Krši pravila... Naum, Foto: Screenshot Youtube

Grešnik

UHAPŠEN LAŽNI VLADIKA NAUM: Držao liturgiju uprkos zabrani

Društvo -

On je posle odlaska naroda priveden na informativni razgovor i određena mu je mera zadržavanja do nedelje u 11 časova, nakon čega je dao izjavu javnom tužiocu u Mladenovcu

Pripadnici policije uhapsili su u subotu horepiskopa eparhije raško-prizrenske u egzilu Nauma, jednog od sledbenika raščinjenog vladike Artemija, inače pripadnika organizacije koju ne priznaje Srpska pravoslavna crkva.

Naum, inače starešina katakombalnog manastira Justina Ćelijskog u Barajevu, uhapšen je zbog kršenja mere zabrane okupljanja više od dve osobe u zatvorenoj prostoriji, a izrečena mu je i mera pritvora. Kako saznajemo, za vreme liturgije u portu ovog manastira stigla je policija zbog kršenja mere zabrane okupljanja.

Prema našim saznanjima, policija nije ulazila u manastir, ali je neke vernike legitimisala nakon završetka liturgije.

On je nakon odlaska naroda priveden na informativni razgovor i određena mu je mera zadržavanja do nedelje u 11 časova, nakon čega je dao izjavu javnom tužiocu u Mladenovcu.

Naum je juče pušten iz pritvora, dok će se krivični postupak protiv njega voditi redovnim putem.

Naumove pristalice su pripadnici nepriznate organizacije, koja ne pripada SPC, a eparhija raško-prizrenska u egzilu nastala je pre desetak godina, kada je deo monaštva napustio Eparhiju raško-prizrensku sa raščinjenim i iz SPC isključenim episkopom Artemijem.

Kurir.rs/ M. B. Foto: Screenshot Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track