KINESKI LEKAR U SRBIJI ŠOKIRAO TVRDNJOM: Vuhan nije izvor zaraze! Evo šta kaže o teoriji da je korona biološko ORUŽJE
Foto: Air Serbia

OTVORENO

KINESKI LEKAR U SRBIJI ŠOKIRAO TVRDNJOM: Vuhan nije izvor zaraze! Evo šta kaže o teoriji da je korona biološko ORUŽJE

Društvo -

Kineski lekari koji borave u Srbiji, prema opštoj oceni, dali su nemerljiv doprinos borbi naše zemlje sa korona virusom.

Guo Jubiao iz Odeljenja za pulmologiju i intenzivnu negu Treće pridružene bolnice Sun Jat-Sen univerziteta je u grupi kineskih lekara u Srbiji.

On je izneo iznenađujuće tvrdnje. Smatra da korona virus uopšte nije potekao iz Vuhana, najvećeg žarišta te bolesti u Kini.

"Neki su napadali Kinu, ali u samom početku bolest se pojavila u Vuhanu, ali Vuhan nije izvor zaraze. Suština je, dakle, svih tih teorija zavere da li je virus napravljen kao biološko oružje. Prema dosadašnjim saznanjima, genotip virusa u SAD, Italiji i Japanu je drugačiji. S obzirom na to da je u tim zemljama različit genotip virusa, postoji mogućnost da su i različiti izvori zaraza", rekao je Guo Jubiao.

Osvrnuo se na brojne teorije zavere vezane za korona virus.

"Za teorije zavere koje govore u prilog tome da je u pitanju biološko oružje nema dovoljno dokaza i ne možemo da raspravljamo na tu temu. Postoje i priče da će se u Italiji raditi obdukcije ljudi koji su umrli zbog posledica upale pluća u oktobru 2019, pa će se videti da li je taj virus postojao pre nego što se pojavio u Vuhanu".

Pričalo se da su virus u Kinu doneli američki vojnici.

"Ostaje nerazjašnjeno kako se posada američkog nosača aviona mogla zaraziti ovim virusom. U Kini postoji izreka koja glasi: 'Ko je čist i ispravan, uvek će takav i ostati, a ko nije, takođe će takav ostati'. Kad prođe ovaj talas pandemije, neke stvari će biti jasnije. Ono što je važno jeste da virus ne poznaje državne granice, i da svi zajedno, ceo svet, moramo da se borimo protiv njega. Ovo je velika katastrofa koja nas je sve zadesila i nema nikakvog smisla da se međusobno optužujemo. Dok je još trajao Prvi svetski rat, prisetimo se, pojavila se španska groznica. Ali, ispostavilo se da ta groznica nije potekla iz Španije, nego se najpre pojavila kod američkih vojnika, a onda je iz Amerike preneta u Evropu, i od te bolesti je umrlo desetine miliona ljudi. Sve ovo govorim imajući u vidu da se ponegde neosnovano za Covid-19 pojavljuje naziv 'kineski virus' ili 'virus iz Vuhana", poručio je Guo.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track