DOKTORKA GRUJIČIĆ: Apelujem na državu i nadležne da ne ukidaju mere pre polovine maja!
Foto: Printscreen Pink

zbog neodgovornih građana

DOKTORKA GRUJIČIĆ: Apelujem na državu i nadležne da ne ukidaju mere pre polovine maja!

Društvo -

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije dr Danica Grujičić apelovala je na državne organe da ne ukidaju vanredno stanje pre polovine maja, zbog, kako je naglasila, neodgovornog dela građana naše zemlje.

- Nadam se da vanredno stanje neće biti ukinuto pre polovine maja. Ide 1. maj, ide Đurđevdan koji je veoma popularna slava u našem narodu.

Podsećam, postoji dobar deo neodgovornih građana koji bi u slučaju ukidanja vanrednog stanja poništili sve ono što smo do sad uradili.

Apelujem na državu i nadležne da ne ukidaju mere pre polovine maja - rekla je doktorka Grujičić.

U Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije još 17 zaposlenih pozitivno je na novi korona virus i četvoro pacijenata, tako je do sada virus potvrđen kod ukupno 24 zaposlena i šest pacijenata, izjavila je danas direktor Instituta prof. dr Danica Grujičić.

Ona je rekla da su stigli rezultati testiranja zaposlenih i pacijenata koji su testirani u utorak, a da se tek očekuju rezultati za testirane u sredu.

"Stigli su rezultati za zaposlene. Testirano je više od 140 zaposlenih i 17 je pozitivno, ali niko od njih nema znake bolesti. Stigli su rezultati za pet pacijenata - četiri su pozitivna, jedan je negativan", rekla je Grujičić za Tanjug.

Zaraženi pacijenti zbrinuti su u KBC Zemun. Dve pacijentkinje, od kojih je jedna negativna, a za drugu se čekaju rezultati, imaju znake upale pluća i zbrinute su u Klinici za plućne bolesti KCS.

Grujičić kaže da među zaposlenima koji su zaraženi ima lekara, tehničara, nemedicinskog osoblja.

Kurir.rs/Tanjug/Informer

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track