LJUBAVI, SA SOBOM SI ODNEO VAZDUH! ČEKAJTE ME, BRZO ĆU! Poslednja poruka supruge dr Lazića velikom Miodragu FOTO
Foto: Reprint Večernje novosti

tuga

LJUBAVI, SA SOBOM SI ODNEO VAZDUH! ČEKAJTE ME, BRZO ĆU! Poslednja poruka supruge dr Lazića velikom Miodragu FOTO

Društvo -

Supruga i porodica preminulog heroja, doktora Miodraga Lazića, oprostili su se potresnim porukama koje su objavljene danas u čituljama.

Ana Lazić takođe je obolela od korona virusa i bori se za život.

- Ljubavi, otišao si i sa sobom si odneo i deo mene i vazduh oko mene. Budi srećan sa Kalijem, Spajkijem, Pinkijem i čekajte me, brzo ću ja, kao što ste me čekali kada uveče dolazim sa posla. Tvoja Anči, kota 176 koju si osvojio - u potpisu supruga Ana Lazić.

foto: Reprint Večernje novosti

Doktor Miodrag Lazić rođen je u Zemunu 31.5.1955. godine, gde je i završio osnovnu školu. Otac, oficir, biva premešten u Niš. U tom gradu Lazić završava gimnaziju, a zatim i studije medicine. Kao student, aktivno se bavi sportom, odbojkom i fudbalom. Specijalizaciju iz hirurgije završava na VMA u Beogradu, u svojoj tridesetoj godini, i postaje jedan od najmlađih hirurga.

Potom, godinu dana radi u Vojnoj bolnici u Nišu, a onda prelazi na Hiruršku kliniku Kliničkog centra. Dr Miodrag Lazić (65) bio je direktor Urgentnog centra u Nišu, za vreme građanskog rata u BiH radio je u bolnici na Palama, a onda je bio jedan od osnivača bolnice "Žica" u Blažuju. Ostao je tamo 40 meseci.

O doktori Laziću snimljen je dokumentarni film "Dnevnik ratnog hirurga", autora Siniše Grabeža u produkciji Televizije Republike Srpske. Za njegov rad u Republici Srpskoj, njegova svetost patrijarh Pavle ga odlikuje Ordenom svetog Save. Nosilac je i niza drugih priznanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track