KOSMAJČEV SIN UPUTIO POSLEDNJE REČI SVOM OCU: Evo šta je rekao ispred kovčega prekrivenog belim cvećem
Foto: Kurir

oproštaj

KOSMAJČEV SIN UPUTIO POSLEDNJE REČI SVOM OCU: Evo šta je rekao ispred kovčega prekrivenog belim cvećem

Društvo -

Dragoslav Kosmajac (67), kontroverzni biznismen koji je preminuo od koronavirusa, sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, a sahrani su prisustvovali samo članovi uže porodice i manji krug rodbine i prijatelja.

Prvi su u kapelu oko 11 sati došli njegov sin Lazar, ćerke Milica i Jelena i supruga Aleksandra. Rođaci i prijatelji, koji su iz bezbednosnih razloga nosili maske, izjavili su im saučešće dok je Lazar pridržavao uplakanu majku.

Pored njih su stajale ćerke i Kosmajčeva sestra Snežana. Opelo je služio sveštenik iz njegove parohije sa Zvezdare, a koji je rekao da je Kosmajac bio veliki čovek koji je uvek pomagao drugima.

"Bila je čast poznavati te. Ostaćeš u lepom sećanju svima", rekao je sveštenik u oproštajnom govoru u kapeli.

Vence su poslali i njegovi kumovi i prijatelji, koji nisu mogli da prisustvuju pogrebu. Kovčeg je bio pokriven belim kalama, a iz kapele su ga izneli sin Lazar, članovi porodice i prijatelji.

U pogrebnoj povorci bilo je oko 60 ljudi, većinom pod maskama, a trubači su do groba svirali pesmu „A sad adio“. Dok je kovčeg spuštan u grobnicu, trubači su svirali „Tiho noći“. Suze nisu krile njegove ćerke i supruga, dok se sin Lazar stoički držao i tešio ih. On se i pribrano oprostio od svog oca.

"Bio si veliki čovek, ali skroman", rekao je između ostalog Kosmajčev sin. Oni su ostali na groblju sve dok i poslednji venac nije stavljen na grobnicu.

Kosmajac je bio dugo na respiratoru, ali, nažalost, nije uspeo da se izbori sa koronavirusom jer su mu oba plućna krila bila zahvaćena opakom bolešću. Bio je optužen za utaju poreza i nezakonito knjiženje zemljišta, ali oslobođen je zbog nedostatka dokaza.

Kosmajac je sahranjen uz pesmu „Tiho noći“ i „A sad adio“, koju su trubači svirali sve vreme.

(Kurir.rs/Alo.rs/Danica Ćuruvija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track