JOŠ JEDAN NAČIN ZAŠTITE OD KORONE: Ministar Lončar kaže da su viziri su dobra stvar, preporuka je da se koriste
Ilustracija, Foto: Printscreen Prva TV

ima ih dovoljno

JOŠ JEDAN NAČIN ZAŠTITE OD KORONE: Ministar Lončar kaže da su viziri su dobra stvar, preporuka je da se koriste

Društvo -

BEOGRAD - Viziri su dobra stvar i treba da se koriste, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar dodajući da se tek sada daje preporuka, pošto ih ranije nismo imali u dovoljnoj količini.

On je tako odgovorio na pitanje zašto se tek sada daje preporuka da se koriste viziri, a demantovao je da je ranije donesena bilo kakva zvanična odluka po pitanju vizira, a da je preporuka da ih koristi svako ko ih ima.

"Sada ih imamo u dovoljnoj količini. Morate da vodite računa o vremenu kada dajete neku preporuku, da li su se ispunili svi uslovi da to bude", rekao je Lončar i dodao da ne može da se daje poreporuka za nešto što ne možete da date ljudima.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen RTS

Ne znam da li me to pitate zbog Željka Mitrović koji je delio vizire, zapitao je Lončar i istakao da u sitaaciji kada nema vakcine za ovaj virus, kada je pitanje da li će je biti do početka sledeće godine i ne postoji lek za korona virus, da postoje dve opcije: da se povučete ili da se borite.

"Možete da se sakrijete da sve ovo prođe i da izađete i posle da kažete da ste general i držite predavanja. Poštujem ove druge koji se nisu sakirili i koji su sada aktivniji nego pre, a jedan od njih je i Željko Mitrović, koji možda nekome ne odgovara što prezentuje to što radi i što deli te vizire", kazao je Lončar.

Ističe da poštuje svakog ko se bori, ko se nije sakrio i ko se neće posle praviti pametan.

"Ovo je specifična sitaucija i ne treba da se prepucavamo oko nebitnih stvari, već o stvarima koje treba da pomognu ljudima", naglasio je Lončar.

Epidemilog Predrag Kon je rekao da metodološko uputstvo podrazumeva da se koriste ili posebne naočare ili viziri.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track