OD 1. MAJA MOGUĆI LETOVI SA AERODROMA U SRBIJI: Vlada se vraća u Nemanjinu, ministrima neće biti poslužena ni kafa!
Foto: Marina Lopičić

članovima kabineta meriće se temperatura pre svake sednice

OD 1. MAJA MOGUĆI LETOVI SA AERODROMA U SRBIJI: Vlada se vraća u Nemanjinu, ministrima neće biti poslužena ni kafa!

Društvo -

Preporučuje se da sednice ne traju vremenski dugo, oko 20 minuta. Na sednici neće biti organizovano kuvanje toplih napitaka, voda će biti dostupna ispred sale za sednice, sa jednokratnim čašama. Prisutni na sednicama moraju nositi sopstvenu zaštitnu opremu, masku i rukavice

BEOGRAD - Od 1. maja ove godine, u zavisnosti od epidemiološke situacije, Vlada Srbije može doneti odluku o ublažavanju mera, odnosno dozvoliti obavljanje delatnosti prevoza putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju sa aerodroma u Srbiji.

Uslov je da budu primenjene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, navodi se u izmenjenoj uredbi objavljenoj u Službenom glasniku.

Kako se precizira, mere kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga podrazumevaju obaveznu dezinfekciju svih aerodromskih prostorija, opreme, mobilijara, dezinfekciju transportnih sredstava, obaveznu upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica, obavezno merenje temperature svim putnicima na svim letovima, kako dolaznim tako i odlaznim.

Inače i sednice Vlade od danas se iz Palate Srbije vraćaju u Nemanjinu 11, ali će biti održavani pod posebnim uslovima koji su u skladu sa merama zaštite protiv korona virusa.

Kako je odlučeno, materijali će se slati elektronskim putem, a preporučeno je da ne traju više od 20 minuta i na njima neće biti posluživani kafa ni ostali topli napici.

- Preporučuje se da sednice ne traju vremenski dugo, oko 20 minuta. Na sednici neće biti organizovano kuvanje toplih napitaka, voda će biti dostupna ispred sale za sednice, sa jednokratnim čašama. Prisutni na sednicama moraju nositi sopstvenu zaštitnu opremu, masku i rukavice - navodi se u odluci.

Takođe, prilikom ulaska u zgradu, svima koji dolaze na sednicu biće dezinfikovane ruke i izmerena telesna temperatura.

- Preporuka je i da se održava fizilčku distancu sve vreme, i koristiti masku i rukavice i van sednica odbora - objašnjeno je u odluci.

Kako je odlučeno, u Nemanjinoj 11 biće održavani i sednice odbora i komisija Vlade, ali za razliku od ranije, bez predstavnica predlagača.

U zgradi vlade, od uvođenja vanrednog stanja, obezbeđenje radi sa maskama i rukavicama, a zatvoren je restoran. Kafe-kuhinje su uglavnom zatvorene, jer je veći broj ljudi poslat da radi od kuće. Isti koraci, merenje temperature i dezinfekcija ruku, primenjuju se i u Palati Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track