Vreme u kom digitalizacija predstavlja odgovornije ponašanje i jednostavno korišćenje bankarskih usluga
Foto: Promo

Vreme u kom digitalizacija predstavlja odgovornije ponašanje i jednostavno korišćenje bankarskih usluga

Društvo -

OTP banka Srbija se pionirski posvetili digitalizaciji i inovacijama, predvodeći promene u svom poslovanju, kako bi odgovorila na zahteve klijenata u digitalnom dobu. Suočavanje sa pandemijom koronavirusa, dovelo je do toga da beskontaktini i digitalni servisi budu najbolja opcija za realizaciju bankarskih usluga, i da postepeno postanu svakodnevica onima koji ih do sada nisu koristili.

Klijenti OTP banke imaju mogućnost da svoje račune plate putem m-bankinga ili e-bankinga i tako izbegnu bespotreban izlazak iz kuće, dok je kupoprodaja deviza takođe moguća u okviru obe apliakcije uz povoljniji kurs nego na blagajni, a evri se mogu podići i na OTP bakomatima.

Klijentima ove banke na raspolaganju je i mCard odnosno "mobilni novčanik" u okviru m-banking aplikacije, koji omogućava da se plaćanje na kasi u prodavnici izvrši prislanjanjem telefona na POS aparat, što je posebno zgodno u situacijama kada novčanik ostane kod kuće. Takođe, onlajn kupovinu na bilo kom web shopu mogu obaviti debitnom ili kreditnom karticom banke, ili ako su već u prodavnici, plaćanje mogu izvršiti beskontaktno - Mastercard ili VISA karticom.

Novina koja je prošle godine dopunila digital segment OTP banke je P2P opcija slanja novca u m-bankingu, bez provizije: novac se šalje direktno sa računa klijenta, a primalac bira da li će novac preuzeti odmah uplatom na svoj račun ili karticu, ili gotovinskom isplatom sa bankomata OTP banke.

Onlajn bankar je tu za svaki savet, putem mejla, chat opcije u e-bankingu ili pozivom na telefon. Iz svog doma, klijenti mogu da prebacuju sredstava između svojih računa i provere stanja, ili da u e-bankingu realizuju keš kredit i dozvoljeni minus. Isto važi za proveru rata za postojeće kredite, i proveru stanja na kreditnim karticama.

Korišćenjem ovih digitalnih servisa i kanala, klijenti imaju priliku da na lak i brz način olakšaju sebi svakodnevicu, a OTP banka će nastaviti da inovira i ulaže u svoj digitalni segement.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track