Najnovije vesti

NAČELNIK UKP OSUDIO NAPADE OPOZICIJE NA DIREKTORA POLICIJE: To nisu kritike, već otvorena pretnja Rebiću i policajcima
Foto: Zorana Jevtić

podrška

NAČELNIK UKP OSUDIO NAPADE OPOZICIJE NA DIREKTORA POLICIJE: To nisu kritike, već otvorena pretnja Rebiću i policajcima

Društvo

Napadi na direktora policije Vladimira Rebića i pripadnike MUP-a od strane pojedinih opozicionih političara predstavljaju pritisak na ljude koji svoj posao rade profesionalno i u skladu sa zakonom, izjavio je danas načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

"To nisu kritike rada, jer su iznete brojne neistine. To je otvorena pretnja direktoru i ljudima iz policije", naveo je Kovačević, saopštio je MUP.

Očigledno je, kako kaže, da nekome ne odgovara što policija poslednjih godina beleži rekordne zaplene narkotika.

Podseća da je samo prošle godine policija u Srbiji zaplenila 7,3 tone narkotika i ističe da to do sada nije zabeleženo u našoj zemlji, kao i da je uhapšeno više od 800 narkodilera.

"Otkrili smo i 66 ilegalnih laboratorija za proizvodnju narkotika i razbili 25 organizovanih kriminalnih grupa, čijih je 145 članova uhapšeno. Prošle godine je zabeležena i jedna od najvećih zaplena heroina u našoj zemlji kada je, u samo jednoj akciji, oduzeto 77 kilograma ovog narkotika i kada je uhapšen jedan od glavnih narkodilera u našoj zemlji", navodi Kovačević.

O profesionalnosti rada srpske policije, dodaje, ne govore samo ovi rezultati, već i brojna priznanja stranih policija.

"Već pet godina zaredom, prema zvaničnim podacima Interpola, naša policija je među deset najpoželjnijih partnera za saradnju. To govore profesionalci i kolege širom sveta, a ne političari", istakao je Kovačević.

Samo u prva četiri meseca ove godine učestvovali smo u pet međunarodnih akcija u kojima je zaplenjeno više od 5,8 tona različitih narkotika, dodao je on.

"To ne može niko osporiti, ma koliko se neki trudili da ukaljaju rad pripadnika policije, jer su rezultati jedino merilo. Još jedna od brojnih neistina koju različiti opozicioni političari, kao i njima bliski ljudi, pokušavaju da plasiraju odnosi se na postupanje pripadnika policije prema članovima crnogorskih kriminalnih klanova - škaljarskom i kavačkom".

Kovačević podseća da su pojedine vođe i pripadnici tih organizovanih kriminalnih grupa procesuirani, a da se većina ne nalazi na teritoriji Srbije, kao i da im je zabranjen ulazak u našu zemlju.

"Za policiju su svi kriminalci isti i nikada nećemo praviti razlike, već ćemo nastaviti sa odlučnom borbom protiv njih i razni pritisci nas u tome neće zaustaviti", poručio je Kovačević, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Inače, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas je na fejsbuk stranici te stranke objavio video izjavu u kojoj iznosi optužbe na račun rada sprske policije i direktora Vladimira Rebića tokom vanrednog stanja, kao i zbog toga što su hapsili građane koji lupaju u šerpe i penzionere koji su izlazili za vreme policijskog časa umesto, kako kaže, da su hapsili narkodilere.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...