OTVORENI OBDANIŠTA I BORAVCI: Oklevaju da decu pošalju u vrtić
Ispoštovane mere... Prvi dan u vrtiću, Foto: Screenshot KCN

START

OTVORENI OBDANIŠTA I BORAVCI: Oklevaju da decu pošalju u vrtić

Društvo -

Obdaništa i dnevni boravci u školama širom Srbije, koji su juče počeli s radom posle skoro dvomesečne pauze zbog virusa korona, bili su poluprazni jer je u njih došao višestruko manji broj dece od prethodno prijavljene.

U beogradske vrtiće je došlo 3.430 mališana, što je četvrtina od prvobitno prijavljenih oko 13.500, i nešto manje od šest odsto ukupno upisanih, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

foto: Privatna Arhiva

- Očekujemo da će broj rasti ovih dana, a važno je da sve protiče bez problema - rekao je Gak nakon obilaska dva vrtića i precizirao da je najviše dece došlo u vrtiće na Novom Beogradu - 449, na Paliluli 393 i Voždovcu 373, a najmanje u Sopotu, njih 26. Gak je istakao da su svi vrtići potpuno spremno dočekali decu, da imaju svu neophodnu zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva, te da će se poštovati sve propisane mere.

U vrtiće opština Pomoravskog okruga došlo je 116 dece od 400, koliko ih je bilo prijavljeno, dok je za boravak u vrtićima JPU „Pčelica“ u Nišu prijavljeno 572 dece iz predškolskih grupa i 12 iz jaslenih grupa, što je manje od 10 odsto od ukupnog broja dece upisane u niška obdaništa. Na području Školske uprave Niš otvoreno je 16 osnovnih škola, ali će u produženom boravku biti tek 1,5 odsto ukupnog broja učenika u tim školama. U predškolskoj ustanovi u Kruševcu očekuju dolazak petine ukupnog broja upisane dece, odnosno oko 500 dece.

Kurir.rs/ Foto: Screenshot KCN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track