HOROR! 400 SRBA SKORO 3 MESECA ZAROBLJENI NA BRODU KOD MAJAMIJA: Svi zdravi, a ne daju im da izađu! Bilo i samoubistava!
Foto: McPhoto/Gann / Alamy / Alamy / Profimedia

posledice korone

HOROR! 400 SRBA SKORO 3 MESECA ZAROBLJENI NA BRODU KOD MAJAMIJA: Svi zdravi, a ne daju im da izađu! Bilo i samoubistava!

Društvo -

Oko 400 Srba je već dva i po meseca zarobljeno je na brodu kompanije „Rojal karibijan“ kod Majamija, sa kog ne mogu da izađu iako nisu zaraženi korona virusom

Umesto avionom, čelnici kompanije su im ponudili da se za Evropu vrate ovim brodom starim preko 30 godina, koji nikada nije prešao okean, kaže Beograđanin M. S. (28).

- Govore nam da nema letova i da je jedina opcija da se vratimo kruzerom, koji je stariji od mene! U pitanju je brod koji nikada nije prešao Atlantik i koji se bukvalno raspada. Svi članovi posade su tu opciju odbili, a zbog ignorisanja naših zahteva stupili smo u štrajk. Nismo sa broda izašli dva i po meseca - navodi mladi Beograđanin.

Kako ističe , na brodu „Majesty of the Sea“, na kojem se nalaze Srbi, zbog situacije u kojoj su se našli nakon proglašenja pandemije koronavirusa neki od članova posade su počinili samoubistvo.

- Mnogi su popustili psihički jer gotovo tri meseca nisu sišli sa broda, zbog čega ne čudi što su podigli ruku na sebe. Međutim, ni žrtve nisu bile dovoljne da bi poslušali naše zahteve. Sanjam dan kada ću se vratiti u Srbiju, ovo je neizdrživo - kaže mladi Beograđanin.

Na brodu imaju hranu i novac, ali da je situacija postala neizdrživa.

(Kurir.rs/Alo/D. Ćuruvija - N. Marić/Foto ilustracija: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track