MINISTAR LONČAR O NOVOM KCS: 1.000 ležajeva, dijagnostika, intenzivna i 20 operacionih sala za nešto više od dve godine!
Foto: Zorana Jevtić

biće najbolji zdravstveni objekat u regionu

MINISTAR LONČAR O NOVOM KCS: 1.000 ležajeva, dijagnostika, intenzivna i 20 operacionih sala za nešto više od dve godine!

Društvo -

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će novi Klinički centar Srbije biti najbolji zdravstveni objekat u regionu, pa i šire.

Kako je rekao, kada se kompletno završi izgradnja i opremanje, u KCS će biti 1.000 ležajeva za bolesnike, kompletan Urgentni centar, dijagnostika, intenzivna nega, uz više od 20 operacionih sala.

"To će građani Srbije dobiti za nešto više od dve godine", rekao je Lončar, koji je sa predsednikom Srbije obišao radove na izgradnji kliničkog centra u Beogradu.

On je zahvalio radnicima na trudu i angažovanju, navodeći da su, u skladu sa propisima, radili sve vreme tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa.

Podsetio je da je u kratkom roku završena najnovija laboratorija, koja danas obavi više hiljada uzoraka na virus korona.

Izvršni direktor firme "Delta inženjering", koja je izvođač radova, Slavoljub Korčakoski rekao je da će novi objekat biti "kruna srpskog zdravstvenog sistema".

Od 86.000 kvadratnih metara, 27.000 je novoizgrađeno, a 59.000 kvadrata rekonstruisanog prostora.

Dodao je da će objekat biti energetski štedljiv.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track