Najnovije vesti

U DOMOVIMA ZA STARE I USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE 159 ZARAŽENIH KORONOM: Obolelo 126 korisnika i 33 zaposlena
Foto: Youtube Printscreen

najnoviji podaci

U DOMOVIMA ZA STARE I USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE 159 ZARAŽENIH KORONOM: Obolelo 126 korisnika i 33 zaposlena

Društvo

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa Kovid-19 kod 126 korisnika i 33 zaposlena.

foto: AMG

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 489, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 182, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo Kovida -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Aleksincu ("Jelenac"), Knjaževcu, Mladenovcu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, ''Miljakovački vinogradi'' i "Nada" u Beogradu, ''Radost'' i ''S.Nikola'' u Negotinu, ''MeliorVita" i "Gardoš" u Zemunu i "Eskulap centar" u Nišu.

U saopštenju se podseća da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji takva opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...