Najnovije vesti

LONČAR: КBC Zvezdara uskoro u normalnom režimu rada, zatvara se privremena bolnica Sajam u Novom Sadu
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

LONČAR: КBC Zvezdara uskoro u normalnom režimu rada, zatvara se privremena bolnica Sajam u Novom Sadu

Društvo

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar održao je danas redovni sastanak sa zdravstvenim radnicima, rukovodiocima ustanova koje zbrinjavaju Covid-19 pacijente u našoj zemlji, na kojem su analizirani trenutna situacija u zdravstvenim ustanovama i dalji koraci u pripremi zdravstvenih ustanova za vraćanje u regularan režim rada.

1 / 5 Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Tom prilikom, zaključeno je da će naredna zdravstvena ustanova koja će biti vraćena u regularan proces rada biti КBC Zvezdara, čiji će preostali kovid pacijenti do petka biti preusmereni u КBC Zemun i druge bolnice. Institut za ortopediju Banjica obavio je dezinfekciju, testiranja svih zaposlenih zdravstvenih radnika i kompletnu sterilizaciju i od danas otpočinje sa radom kao nekovid bolnica. OB Pančevo će se na redovan režim rada, kao nekovid bolnica, vratiti od četvrtka. Takođe, na sastanku je dogovoreno i da se privremena bolnica Sajam u Novom Sadu zatvori, a da preostalih 11 pacijenata bude preusmereno u КC Vojvodine.

1 / 2 Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Ministar zdravlja je posebno istakao da je u ovom periodu od izuzetne važnosti da se sve zdravstvene ustanove u potpunosti pridržavaju procedura u pogledu zbrinjavanja hitnih pacijenata.

„Svaka zdravstvena ustanova dužna je da primi hitne pacijente, bez obzira da li kod njih postoji sumnja na infekciju korona virusom. Prema predviđenoj proceduri, za hitne slučajeve koji su kovid suspektni u svakoj ustanovi postoji soba za izolaciju, i oni moraju biti zbrinuti“ istakao je ministar Lončar.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...