UZNEMIRUJUĆE! VEST KOJA JE POTRESLA SVE Otkriveno kako je DEČAK (12) psu Kaji zabio ekser u lobanju Oglasili se vlasnici
Foto: Facebook Printscreen

Nju su pronašli volonteri Udruženja za zaštitu životinja

UZNEMIRUJUĆE! VEST KOJA JE POTRESLA SVE Otkriveno kako je DEČAK (12) psu Kaji zabio ekser u lobanju Oglasili se vlasnici

Društvo -

Pas sa ekserom dužine od pet centimetara zakucanim u glavu pronađen je sinoć u novosadskom naselju Satelit, a slučaj zlostavljana životinje prijavljen je policiji.

Policija je ubrzo identifikovala dvanaestogodišnjeg dečaka iz Novog Sada, sa kojim je obavljen razgovor u prisustvu staratelja, ali je on pušten jer je krivično neodgovoran pošto je maloletan.

Nezvanično, dečak je psa udario letvom na kojoj je bio zakucan ekser.

Psa su pronašli volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad - Spans reagujući po informaciji sugrađanke da je na Satelitu videla psa sa zabodenim ekserom u glavu.

Na licu mesta su zatekli malenu kuju, dezorjentisanu i s ekserom koji viri iz glave.

Ubrzo je ustanovljeno i da je pas čipovan, da ima deset godina, da ima vlasnike i da se zove Kaja. Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva sirote životinje je odmah prijavljeno policiji i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera.

Druga patrola je pronašla vlasnicu i iz razgovora sa njom se saznalo da je Kaja voljen pas, da je kao štene doneta iz Beograda i da im je tog dana oko 16 časova išetala kroz kapiju kada su kretali u prodavnicu i da su se nadali da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije dešavalo da sama izađe.

Kaja je peti pas u Novom Sadu koji je žrtva brutalnog zlostavljanja i pokušaja ubistva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track