NAKON PISANJA KURIRA: Otkrivena stravična istina o nestanku Nikite i Groma, vlasnik traži pravdu!
Foto: Privatna Arhiva

tuga

NAKON PISANJA KURIRA: Otkrivena stravična istina o nestanku Nikite i Groma, vlasnik traži pravdu!

Društvo -

Istina o nestanku pasa Nikita i Grom iz Iriga isplivala je na videlo, i nažalost je tragična. Oni su pronađeni mrtvi, pola kilometra od centra Iriga, a kako se nezvanično saznaje, trojica izvršioca priznala su zločin, i protiv njih je Okružno tužilaštvo u Rumi podiglo optužnicu, kojoj se pridružio i vlasnik pasa Mišo Vujović.

On je kazao da je zahvaljujući pisanju Kurira o nestanku pasa na videlo isplivala istina o ovom zločinu. Prenosimo njegovo pismo u celosti:

"Enigma nestanka Nikite i Groma završena je tragično ali će uskoro dobiti i sudski epilog. Njihova beživotna tela pronađena su na obližnjem mrciništu pola kilometra od centra Iriga. Ekskumirana su nakon priznanja zločina trojice egzekutora.

Celo vreme radnici Komunalca na čelu sa direktorom Aleksandrom Manojlovićem čvrsto su stajali na stanovištvu da su štenad pobegla i da će se odnekuda pojaviti. A znali su da povratka sa mrciništa gde bacaju uginule i ubijene životinje nema. Znao je to i V. L. zadužen za transport i bezbednost štenadi. I njegov pomoćnik M. L.,čiji psiho mentalni senzori su tek na poligrafu počeli da spoznaju težinu dela u kome je učestvovao.

Najodgovorniji i najsvesniji je svakako, egzekutor - veterinar N. P.,koji je navodno uspavao pse. Verovatno prethodno masakrirane od njegovih besnih akita. Nije isključeno da su Grom i Nikita poslužili za trening ovim opasnim životinjama, što se ranije dešavalo u Irigu, prema svedočenju nekih aktivista za zaštitu životinja. Vlasnik ovih opasnih pasa N. P., ubeđivao je one koji su se raspitivali za nestalu štenad, da su u teranju i da će se vratiti. A znao je čovek, istog imena i prezimena kao i dugobradi premijer kraljevine Srbije i SHS čovek kratkog morala i dubokog džepa, da se “sa Bara niko ne vraća”, kako peva “ Zabranjeno pušenje. U pisanom odgovoru JP Komunalac, pominje se i J. V. bez objašnjenja u kom svojstvu je bio angažovan.

foto: Privatna Arhiva

Nikita i Grom su jednostavno privedeni i masakrirani. Da li je u pitanju bio trening, hir ili pokušaj prikrivanja zločina svakako će utvrditi nadležni organi. Evidentno je svirepo i sadističko ponašanje prema psima, pre svega od “humaniste” - veterinara N. P.

Uveren sam da ključeve istine u rukama drži upravo A. M., direktor komunalaca koji mi se učtivo obratio sms porukom da postoji i druga strana medalje. U ubeđenju da je postupajući tužilac najkopetentniji predložio sam mu da kod njega olakša savest i doprinese razobličavanju ovog monstruoznog zločina.

Ono što mi u zdravom razumu izaziva tupi bol je bezdušnost egzekutora manifestovana kroz sadističko iživljavanje nad dva nemoćna bića.

Umislili su zlikovci, da njih dvoje nemaju dušu, kao i ona štenad živa u jamu, punu psećih leševa, bačena? Za razliku od vas njihove duše su velike, odane i zahvalne, a vašem duhovnom mraku svetlucaće njihove rano ugašene oči.

Zbog takve bezimene svetine izrasle iz mulja, rano se od ljudi otuđio najpoznatiji Irižanin Borislav Mihajlović Mihiz, godinama zabranjivan u svom rodnim Irigu od strane autonomaša?

Gradić sa prvom javnom čitaonicom čitaonicom i bibliotekom starijim od beogradske i matice srpske, poznat po viteštvu Adama Monesterlija i nekoliko stotina hrabrih srpskih graničara stradalih u jednoj od poslednjih bitaka sa Turcima na panonskom prostoru, danas je postao horor za pse kako glasi jedna FB stranica" - piše vlasnik Mišo Vujović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track