NEKA VAS SUNCE NE ZAVARA: Od sredine dana PREOKRET! Pljuskovi, grmljavina, nevreme! Ovakva će nam biti 1. sedmica juna
Foto: RHMZ Printscreen, Beta/Emil Vaš, Profimedia, Shutterstock, Printscreen

PO JUTRU SE OVAJ DAN NEĆE POZNAVATI

NEKA VAS SUNCE NE ZAVARA: Od sredine dana PREOKRET! Pljuskovi, grmljavina, nevreme! Ovakva će nam biti 1. sedmica juna

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, pre podne na severu sa dužim sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima ponegde sa kišom. Od sredine dana u svim krajevima sa kišom i pljuskovima i grmljavinom.

Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni, na severu i istoku povremeno i jak. Najniža temperatura od osam do 12 stepeni, a najviša dnevna od 16 do 21, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

U Beogradu promenljivo oblačno, pre podne sa dužim sunčanim intervalima. Od sredine dana povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

Srbija žuta, meteoalarm danas na snazi

foto: RHMZ Printscreen

Izgledi vremena u Srbiji za narednih sedam dana - do 7. juna: Promenljivo oblačno, u ponedeljak mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a u utorak i sredu u većem delu suvo, uz ređu pojavu kiše ili lokalnih pljuskova uz mogućnost grmljavine.

Sutra nas čeka još nestabilnije vreme

foto: RHMZ Printscreen

Do četvrtka temperatura ispod prosečnih vrednosti. U četvrtak i petak pretežno sunčano i toplo. Za vikend promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Kolovozi i danas mokri

Vozače ni danas ne bi trebalo da iznenade povremeno vlažni ili mokri kolovozi i pored toga što nas očekuju za nijansu povoljniji vremenski uslovi u odnosu na predhode dane sobzirom da metereolozi i za danas progniziraju oblačno vreme, ali sa manje padavina što bi donelo bolju prohodnost puteva.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim rampama nema zadržavanja. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05:20 časova, nema zadržavanja na putničkim terminalima naših GP. Od juče Republika Bosna i Hercegovina otvorila je svoje granične prelaze za građane Republike Srbije. Nema zadržavanja na teretnim terminalima naših graničnih prelaza.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track