NAJVEĆI JE BOL MAJKE KOJA JE IZGUBILA SINA: Dimitrije je imao samo 17 godina kada je mučki usmrćen rafalom iz automobila
Foto: Youtube printscreen

obeležena godišnjica ubistva

NAJVEĆI JE BOL MAJKE KOJA JE IZGUBILA SINA: Dimitrije je imao samo 17 godina kada je mučki usmrćen rafalom iz automobila

Društvo -

GRAČANICA - U Gračanici na Kosovu i Metohiji danas je obeleženo 16 godina od svirepog ubistva Dimitrija Popovića (17), a parastos je služen na gračaničkom groblju.

Potom je organizovan skup ispred spomen-kapele u centru Gračanice, gde su rodbina, drugovi, prijatelji i građani upalili sveće i položili cveće, navedeno je na zvaničnom Fejsbuk nalogu "Srpska lista - Gračanica".

Dimitrijeva majka Jorgovanka Popović zahvalila je svima koji ovaj dan posvećuju sećanju na njenog sina i istakla da je gubitak deteta za majku veliki bol koji ne može da se zaboravi, preboli niti oprosti.

Brat ubijenog Dimitrija, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, poručio je da i posle 16 godina sve izgleda kao da se dogodilo juče, prenosi Kosovo onlajn.

"Dimitrije je žrtva jednog ludog rata i opomena za buduće generacije da ovakve stvari ne smeju da se ponavljaju. U nasilju i takvoj atmosferi niko normalan ne može da planira budućnost niti da misli nabolje", kazao je Srđan Popović.

Skup ispred kapelice u centru Gračanice organizovala je Kulturno-prosvetna zajednica Kosova i Metohije, a predsednik te organizacije pesnik Ratko Popović je istakao da je stradali Dimitrije ostao svedok zala pre i posle njegovog stradanja.

Ove godine zbog aktuelne siutacije sa pandemijom korona virusa i mere zabrane okupljanja, nije održan memorijalni turnir u malom fudbalu - Igrajmo za budućnost, pamtimo Dimitrija, već će kako je rečeno na skupu, njegovi prijatelji odigrati jednu utakmicu.

foto: Youtube printscreen

Sedamanaestogodišnji učenik treće godine Medicinske škole Dimitrije Popović ubijen je dok se nalazio u kiosku brze hrane hicima iz vatrenog oružja ispaljenim iz kola u pokretu.

Za ubistvo Dimitrija Popovića bila su optužena dva mlada Albanca iz Prištine, jednog od njih sud je oslobodio, a drugi je osuđen na šest godina zatvora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track