STIŽU NAM DANI GROMOVA! Srpski meteorolozi najavili atmosferski ringišpil! Evo koje su preporuke
Foto: Profimedia

opasno vreme

STIŽU NAM DANI GROMOVA! Srpski meteorolozi najavili atmosferski ringišpil! Evo koje su preporuke

Društvo -

Ponesite kišobran, nepromočive patike, ali i kremu za sunce i obavezno pre izlaska iz kuće zatvorite sve prozore - Srbiju u naredna tri dana čekaju grom i atmosferski pakao.

U naredna tri dana na snazi će biti žuti meteo alarm, za vreme kojeg "vreme može biti opasno". A UV indeks zračenja u mnogim gradovima širom Srbije danas i sutra biće u crvenoj zoni, najavljujući vrlo visoko zračenje.

Obrazac koji je mnogima pokvario planove nastaviće se do vikenda.

"Očekuju se lokalni pljuskovi, kiša i grmljavina i tako sve do kraja nedelje", rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno mestimično sa kišom, od sredine dana s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Na snazi je žuti meteoalarm, pošto se očekuju kiše propraćenje jakom grmljavinom. Žuti meteoalarm znači da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti na otvorenom prostoru.

Budući da će vreme označeno kao opasno postati naša realnost u narednim danima, u svakom trenutku imajte uputstva na umu.

Bežite s ulice, ne pričajte telefonom, isključite električne uređaje. Sve su to saveti kako da se zaštitite od udara groma, a evo gde ste najsigurniji kad grmi i seva, a koje stvari nikako ne smete da radite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track