CRNOGORAC UDARIO NA LONČARA: Ministri ZARATILI zbog korone, pale teške reči, a evo šta se VALJA IZA BREGA!
Foto: Youtube/Ministarstvo zdravlja Vlade Crne Gore, Dragana Udovičić

oštro

CRNOGORAC UDARIO NA LONČARA: Ministri ZARATILI zbog korone, pale teške reči, a evo šta se VALJA IZA BREGA!

Društvo -

Crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović odgovorio je na prozivke srpskog ministra Zlatibora Lončara.

Lončar je da podsetimo izjavio da nema smisla pojašnjavati broj izlečenih kovid pacijenata zemlji koja, kaže, nema rezultate, niti adekvatno znanje o virusu korona, misleći na Crnu Goru.

Hrapović je rekao da je Lončar izneo neistinu i paušalnu ocenu kada je rekao da "Crna Gora nema rezultate, niti adekvatno znanje o korona virusu. Lončar je epidemiološko pitanje prebacio na politički teren, prigovara Hrapović, iako je, inače, Podgorica to pitanje od odluke o otvaranju granica za mnoge, ali ne i za Srbiju, postavila na teren politike, kako joj zamera Beograd.

Hrapović kaže da način na koji je Crna Gora pristupila odgovoru na korona virus i rezultati koje je postigla “neće ili ne žele da vide samo oni koji su zaokupljeni najperfidnijim manevrima da prikriju sopstveni poraz u borbi protiv pandemije”. Crnogorski ministar je iskoristio priliku da podseti, kako prenosi portal crnogorskog javnog servisa, da je Lončar svojevremeno rekao rekao da „gleda da nema Crnogoraca na funkcijama u zdravstvenom sistemu”.

Znanje crnogorskih medicinara je, kaže, dovelo do toga da je Crna Gora prva zemlja u Evropi bez zaraženih COVID-19, kao i da je rezultat svih sprovedenih mera i kraj epidemije.Pomenuo je I Forbsovu istu zemalja sa korona virusom I dodao da je Crna Gora na 42. mestu, a Lončara zapitao: "Gde ste vi?".

Hrapović je kazao da način na koji je Crna Gora pristupila odgovoru na korona virus i rezultati koje je postigla "neće ili ne žele da vide samo oni koji su zaokupljeni najperfidnijim manevrima da prikriju sopstveni poraz u borbi protiv pandemije. U redu. Ko gubi, ima pravo da se ljuti...".

Zvanični Beograd je više puta izneo stav da Crna Gora ne prikazuje prave podatke o broju zaraženih, te da nedovoljno testira da bi se znao njihov tačan broj. Tenzija između dva ministra je počela kada je Institut za javno zdravlje Crne Gore uputio zahtjev za pojašnjenje kolegama iz Srbije, kako je moguće da je u toku jednog dana u Srbiji izliječeno preko 4.000 oboljelih od korona virusa.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Youtube/Ministarstvo zdravlja Vlade Crne Gore, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track